Image

U IME OCA I SINA I DUHA SVETOGA. AMEN.

 

Psalam 46

 

Bog nam je zaklon i utvrda,
pomoćnik spreman u nevolji.
Stoga, ne bojmo se kad se ljulja zemlja,
kad se bregovi ruše u more.


Rijeka i rukavci njezini vesele Grad Božji,
presveti šator Višnjega.
Bog je sred njega, poljuljat se neće,
od rane zore Bog mu pomaže.

S nama je Jahve nad Vojskama,
naša je utvrda Bog Jakovljev!
Dođite, gledajte djela Jahvina,
strahote koje on na zemlji učini.

 

 

 

Evanđelje: Iv 2,12-22

 

Nakon toga siđe sa svojom majkom, s braćom i sa svojim učenicima u Kafarnaum. Ondje ostadoše nekoliko dana. Blizu bijaše židovska Pasha. Stoga Isus uziđe u Jeruzalem. U Hramu nađe prodavače volova, ovaca i golubova i mjenjače gdje sjede. I načini bič od užeta te ih sve istjera iz Hrama zajedno s ovcama i volovima. Mjenjačima rasu novac i stolove isprevrta, a prodavačima golubova reče: “Nosite to odavde i ne činite od kuće Oca mojega kuću trgovačku.” Prisjetiše se njegovi učenici da je pisano: Izjeda me revnost za Dom tvoj. Nato se umiješaju Židovi i upitaju ga: “Koje nam znamenje možeš pokazati da to smiješ činiti?” Odgovori im Isus: “Razvalite ovaj hram i ja ću ga u tri dana podići.” Rekoše mu nato Židovi: “Četrdeset i šest godina gradio se ovaj Hram, a ti da ćeš ga u tri dana podići?” No on je govorio o hramu svoga tijela. Pošto uskrsnu od mrtvih, prisjetiše se njegovi učenici da je to htio reći te povjerovaše Pismu i besjedi koju Isus reče.

 

TIŠINA

 

Ostani kratko u tišini svog srca. Osluškuj tišinu i Božju riječ koja ti je danas upućena!

 

MEDITACIJA

 

Ne pravite od kuće Oca mojega kuću trgovačku. Najgore je kad svećenik nije više svećenik, kad žena prestane biti žena, muž nije više muž, majka nije više majka, otac nije više otac….

 

Najgore je kada čovjek napusti svoj poziv. Tada se počinje brinuti jedino za sebe, za svoje interese, svoje prihode, svoju karijeru, za svoj probitak u životu.

 

Ali, još je gore kada netko ne prihvaća ozbiljno svoj poziv, kada se svoje zadaće uopće ne laća. A samo to daje smisao životu! Tko je svoje zvanje napustio, barem će se ponekad sjetiti da je bio učitelj, otac ili majka. A koji se nikakva zvanja nije prihvatio, prepušten je samom sebi, vrtit će se jedino oko svog vlastitog ja.

 

 (M. Malinski; Riječ za svaki tjedan; ?akovo, 1984.)

 

 

 OČE NAŠ, ZDRAVO MARIJO, SLAVA OCU

Preporučeno

Leave a Comment