11.9.2010.

by admin
 
Psalam 116
 

Što da uzvratim Jahvi za sve što mi je učinio?

 

Uzet ću čašu spasenja i zazvat ću ime Jahvino.

 

Tebi ću prinijeti žrtve zahvalne, zazvat ću ime Jahvino.

 
Izvršit ću Jahvi zavjete svoje pred svim pukom njegovim.


Evanđelje: Lk 6,43-49

 

“Nema dobra stabla koje bi rađalo nevaljalim plodom niti stabla nevaljala koje bi rađalo dobrim plodom. Ta svako se stablo po svom plodu poznaje. S trnja se ne beru smokve niti se s gloga grožđe trga.” “Dobar čovjek iz dobra blaga srca svojega iznosi dobro, a zao iz zla iznosi zlo. Ta iz obilja srca usta mu govore.” “Što me zovete ?Gospodine, Gospodine!?, a ne činite što zapovijedam? Tko god dolazi k meni te sluša moje riječi i vrši ih, pokazat ću vam kome je sličan: sličan je čovjeku koji gradi kuću pa iskopa u dubinu i postavi temelj na kamen. A kad bude poplava, nahrupi bujica na tu kuću, ali je ne može uzdrmati jer je dobro sagrađena. A koji čuje i ne izvrši, sličan je čovjeku koji sagradi kuću na tlu bez temelja; nahrupi na nju bujica i umah se sruši te bude od te kuće razvalina velika.”

   

Tišina
Zastani u tišini i poslušaj što ti to danas Bog govori? Što želi od tebe?

   

Meditacija
Život koji je ukorijenjen u molitvi veoma je jednostavan život. Upravo je u njegovoj jednostavnosti njegovo stvarno bogatstvo. Oslobođen svega nevažnog on je radosni odgovor na Gospodinovu molbu: „Ostani u mojoj ljubavi“.

 

Život ukorijenjen u molitvi je ljubav u nazočnosti Boga koji je ljubav. On je ljubav što se ne temelji ni na čemu, ali je sam po sebi temelj svemu ostalom, pa i našem postojanju. Život ukorijenjen u molitvi je život što podrazumijeva potpuno otvaranje Božjoj riječi. Pustimo da ta Božja riječ odzvanja u našem srcu, te tako raste u nama Kraljevstvo Božje. Život ukorijenjem u molitvi znači biti uključen u razgovor Oca sa Sinom i Sina s Ocem u Svetom Duhu.

 

 

 

(M. Malinski; Riječ za svaki tjedan; ?akovo, 1984.)

 

OČE NAŠ, ZDRAVO MARIJO, SLAVA OCU.

 

 

Preporučeno

Leave a Comment