Image

Ps 15

 

Gospodine, tko smije prebivati u šatoru tvome,

 tko li stanovati na svetoj gori tvojoj?  

Onaj samo tko živi čestito,

 

koji čini pravicu,

 

i istinu iz srca zbori,

 

i ne kleveće jezikom;

 

koji bližnjem zla ne nanosi

 

i ne sramoti susjeda svoga;

 

koji zlikovca prezire,

 

a poštuje one što se Gospodine boje;

 

koji se zaklinje prijatelju,

 

a ne krši prisege,

 

i ne daje novca na lihvu,

 

i ne prima mita protiv nedužna.

 

Tko tako čini,

 

pokolebat’ se neće dovijeka.

 

 

 

Lk, 10, 38-40

 

Dok su oni tako putovali, uđe on u jedno selo. Žena neka, imenom Marta, primi ga u kuću. Imala je sestru koja se zvala Marija. Ona sjede do nogu Gospodinovih i slušaše riječ njegovu. A Marta bijaše sva zauzeta posluživanjem pa pristupi i reče: “Gospodine, zar ne mariš što me sestra samu ostavila posluživati? Reci joj dakle da mi pomogne.” Odgovori joj Gospodin: “Marta, Marta! Brineš se i uznemiruješ za mnogo, a jedno je potrebno. Marija je uistinu izabrala bolji dio, koji joj se neće oduzeti.”

 

 

 

TIŠINA

 

Uđi u tišinu svoga srca i ove ljetne i vruće dane, trži smiraj i prepusti se Isusu i njegovoj riječi

 

 

 

MEDITACIJA

 

Često nas u životu razne brige i obveze zarobe pa počinjemo samo njima služiti. No, više od toga je uzeti trenutak u gužvi i brizi i posvetiti se Isusu. Teško se nekada sjetiti Isusa kad sve oko nas vrvi, kad je pritisak prevelik, kad moramo trčati na sve strane,  a snage imamo sve manje. Stoga zastani na trenutak uperi pogled u Isusa, ne moraš mu ništa reći jer on sve vidi, pokloni mu trenutak i On će ti dati snage i volje da sve izguraš-izdržiš do kraja. Iako ovog ljeta možda neki od nas ne rade jer uživaju u zasluženom odmoru, ne zaborivmo Isusa i u tim trenucima odmora, jer nam je On  to omugućio, odmarajmo se uz njega i tražimo odmor u Njemu.

 

 

 

MOLITVA

 

Daj Gospodine da se i ovog ljeta uz posao ili uz odmor, napunim tvojom snagom da se pripremim za novu akademsku godinu koja je preda mnom.

 U ovim vrućim danima budi nam Gospodine lahor i povjetarac.

Preporučeno

Leave a Comment