03.06.2011.

by admin

 

U IME OCA I SINA I DUHA SVETOGA. AMEN.

 

Ps 47

Narodi svi, plješćite rukama,

kličite Bogu glasom radosnim.

Jer Jahve je to – svevišnji, strašan,

kralj velik nad zemljom svom.

 

Narode je nama podložio,

pogane stavio pod noge naše,

baštinu nam odabrao –

ponos Jakova, svoga ljubimca.

 

Uzlazi Bog uz klicanje,

Jahve uza zvuke trublje.

Pjevajte Bogu, pjevajte,

pjevajte kralju našemu, pjevajte!

 

EVANĐELJE; Iv 16,20-23

Zaista, zaista, kažem vam: vi ćete plakati i jaukati, a svijet će se veseliti. Vi ćete se žalostiti, ali žalost će se vaša okrenuti u radost. Žena kad rađa, žalosna je jer je došao njezin čas; ali kad rodi djetešce, ne spominje se više muke od radosti što se čovjek rodio na svijet. Tako dakle i vi: sad ste u žalosti, no ja ću vas opet vidjeti; i srce će vam se radovati i radosti vaše nitko vam oteti neće.U onaj me dan nećete ništa više pitati. Zaista, zaista, kažem vam: što god zaištete u Oca, dat će vam u moje ime.

 

TIŠINA

Izgradi život na Kristu, prihvaćajući s radošću njegovu Riječ i živeći njegove poruke…..

 

MEDITACIJA

“Što god zaištete u Oca, dat će vam u moje ime. “

To je jedna od onih rečenica punih obećanja koje Isus povremeno opetuje u Evanđelju. Njima te različitim naglascima i objašnjenjima pokazuje kako ćeš dobiti ono što trebaš.

Samo Bog može tako govoriti. Njegova je moć bezgranična. Sve su milosti u Njegovoj moći: zemaljske, duhovne, i moguće i nemoguće.

Ali slušaj dobro! On ti savjetuje kako se predstaviti Ocu sa svojom molbom: “u moje ime”, kaže.

Ako imaš malo vjere, ove tri kratke riječi dat će ti krila.

Gledaj, Isus koji je živio među nama poznaje naše – tvoje bezbrojne potrebe i ima samilosti prema nama. A glede molitve, On se postavio posrednikom i kao da ti kaže: “Idi Ocu u moje ime i zamoli ga to, to i to”. On zna da ga Otac ne može odbiti. Njegov je sin i Bog je.

Ne ideš Ocu u svoje ime, nego u ime Kristovo. Sjećaš li se uzrečice: “Ne ubijajte glasnika” . Kad ideš Ocu u Kristovo ime, ti si samo glasnik.

Poslovi se obavljaju između dvojice zainteresiranih.

Tako mole mnogi kršćani i mogli bi ti posvjedočiti da su primili bezbrojne milosti. One svakodnevno pokazuju da nad moliteljima pažljivo bdije velika očinska Božja ljubav.

C.Lubich

 

OČE NAŠ, ZDRAVO MARIJO, SLAVA OCU

 

Preporučeno

Leave a Comment