U IME OCA I SINA I DUHA SVETOGA. AMEN.

Ps 68

Pokaži, Bože, silu svoju,

silu kojom se, Bože, boriš za nas

iz Hrama svojega u Jeruzalemu!

Nek’ ti kraljevi darove donose!

 

Sva kraljevstva svijeta, pjevajte Bogu, slavite Jahvu,

koji se vozi po nebu, po nebu iskonskom!

Čuj, glasom grmi, glasom svojim silnim:

“Priznajte silu Božju!”

Nad Izraelom veličanstvo njegovo,

u oblacima sila njegova!

 

“Priznajte silu Božju!”

Nad Izraelom veličanstvo njegovo,

u oblacima sila njegova!

 

EVANĐELJE; Iv 17,11-19

Ja više nisam u svijetu, no oni su u svijetu, a ja idem k tebi. Oče sveti, sačuvaj ih u svom imenu koje si mi dao: da budu jedno kao i mi. Dok sam ja bio s njima, ja sam ih čuvao u tvom imenu, njih koje si mi dao; i štitio ih, te nijedan od njih ne propade osim sina propasti, da se Pismo ispuni. A sada k tebi idem i ovo govorim u svijetu da imaju puninu moje radosti u sebi. Ja sam im predao tvoju riječ, a svijet ih zamrzi jer nisu od svijeta kao što ni ja nisam od svijeta.Ne molim te da ih uzmeš sa svijeta, nego da ih očuvaš od Zloga. Oni nisu od svijeta kao što ni ja nisam od svijeta. Posveti ih u istini: tvoja je riječ istina.Kao što ti mene posla u svijet tako i ja poslah njih u svijet. I za njih posvećujem samog sebe da i oni budu posvećeni u istini.

 

TIŠINA

….ugasi glazbu, TV….. zastani u tišini i osluškuj današnju Božju Riječ??

 

MEDITACIJA

Da ih očuvaš od Zloga. Otvrdnuli smo. Ne trepnuvši okom, hladnokrvno slušamo najveće i najuzvišenije riječi. Ostajemo nepomični. Ne doimlju nas se. Slušamo ih površno. I sami se služimo sličnim ili još uzvišenijim riječima.

Diraju nas još jedino nesebična djela. Još samo posvemašnja požrtvovnost nekog čovjeka, istinska svetost njegova života, uspjeva skršiti naš cinizam i naš prezir. Jedino nas još to može uvjeriti. Jedino to ne možemo zanijekati.

(M. Malinski; Riječ za svaki tjedan; Đakovo, 1984.)

 

OČE NAŠ, ZDRAVO MARIJO, SLAVA OCU

 

Preporučeno

Leave a Comment