08.07.2011.

by admin

U IME OCA I SINA I DUHA SVETOGA. AMEN.

 

Ps 37

U Jahvu se uzdaj i čini dobro,

da smiješ stanovati u zemlji

i živjeti u miru.

Sva radost tvoja neka bude Jahve:

on će ispuniti želje tvoga srca!

 

Jahve se brine za život čestitih,

dovijeka će trajati baština njihova.

Neće se postidjeti u vrijeme nevolje,

bit će siti u danima gladi.

 

Zla se kloni i čini dobro,

i ostat ćeš dovijeka.

Jer Jahve ljubi pravdu

i pobožnika svojih ne ostavlja.

Zauvijek će biti zatrti zlikovci,

istrijebit će se potomstvo bezbožnika.

 

Od Jahve dolazi spas pravednicima,

on im je zaklon u vrijeme nevolje.

 

EVANĐELJE; Mt 10,16-23

“Evo, ja vas šaljem kao ovce među vukove. Budite dakle mudri kao zmije, a bezazleni kao golubovi!Čuvajte se ljudi, jer će vas predavati vijećima i po svojim će vas sinagogama bičevati. Pred upravitelje i kraljeve vodit će vas poradi mene, za svjedočanstvo njima i poganima. Kad vas predadu, ne budite zabrinuti kako ili što ćete govoriti. Dat će vam se u onaj čas što ćete govoriti.Ta ne govorite to vi, nego Duh Oca vašega govori u vama!” “Brat će brata predavati na smrt i otac dijete. Djeca će ustajati na roditelje i ubijati ih. Svi će vas zamrziti zbog imena moga. Ali tko ustraje do svršetka, bit će spašen.” “Kad vas stanu progoniti u jednom gradu, bježite u drugi. Zaista, kažem vam, nećete obići gradova izraelskih prije nego što dođe Sin Čovječji.”

 

MEDITACIJA

Čitajući današnju riječ Svetog evanđelja, ni malo se ne osjećamo ugodno. Isus kaže da nas šalje kao ovce među vukove… brat će brata predati u smrt… djeca će ustajati na roditelje… Kakve riječi! Nitko se od nas pored tih riječi ne osjeća ugodno. Isus ni malo ne ublažuje težinu i zahtjevnost svoje službe i svojih riječi. Ovo je poziv da se nikad u svom životu ne smijemo odmarati od Boga i naših dužnosti prema Njemu.

Isus nas poziva na neprestanu budnost. Kao zaštitu šalje nam svoga Svetoga Duha da nas vodi u našim životnim situacijama. Bog nas danas poziva na budnost, želi da odmorimo svoje tijelo, ali nas i potiče da nam duh ne spava.

I danas se otvori Duhu Božjem, dopusti da djeluje u Tebi odbaci svaku sebeljubnost i mlakost, te se odlučno opredijeli na put Isusa Krista. Budi neustrašiv, poput apostola, onda kad najviše treba, ostani ustrajan i budan. Bogu je sve moguće. Bog može i hoće toliko dobrih i sitnih djela učiniti u nama. On nas hoće i može izmijeniti, ozdraviti… Dopustimo Njegovoj milosti da u nama djeluje! Bitno je samo povjerovati!

Janko Lulić

 

OČE NAŠ, ZDRAVO MARIJO, SLAVA OCU

Preporučeno

Leave a Comment