15.10.2011.

by admin

U IME OCA I SINA I DUHA SVETOGA. AMEN.


Ps 105

Abrahamov rod sluga je njegov,

sinovi Jakovljevi njegovi izabranici!

On je Jahve, Bog naš;

po svoj su zemlji njegovi sudovi!

 

On se uvijek sjeća svojega Saveza,

riječi koju dade tisući naraštaja:

Saveza koji sklopi s Abrahamom

i zakletve svoje Izaku.

 

Tad se sjeti svete riječi svoje

što je zada sluzi svome Abrahamu.

Puk svoj s klicanjem izvede

i s veseljem izabrane svoje.

 

EVANĐELJE; Lk 12,8-12

“A kažem vam: tko se god prizna mojim pred ljudima, i Sin Čovječji priznat će se njegovim pred anđelima Božjim. A tko mene zaniječe pred ljudima, bit će zanijekan pred anđelima Božjim.” “I tko god rekne riječ na Sina Čovječjega, oprostit će mu se. Ali tko pohuli protiv Duha Svetoga, neće mu se oprostiti.””Nadalje, kad vas budu dovodili pred sinagoge i poglavarstva i vlasti, ne budite zabrinuti kako ćete se ili čime braniti, što li reći! Ta Duh Sveti poučit će vas u taj čas što valja reći.”

 

MEDITACIJA

Isusova riječ u današnjem evanđelju poziva nas da svojim životom svjedočimo, ispovijedamo njega kao Spasitelja, ne bojeći se nikoga. Nadalje, Isus nas poziva da u svom svjedočanstvu za njega ne brinemo što ćemo reći, ta nije to naše djelo i naš napor, Duh Sveti je onaj koji nam daje snagu i u nama izvodi djelo svjedočenja za Krista, stoga će nas On i poučiti što ćemo reći u taj čas.

Kristovi smo dakle, samo onoliko koliko smo svjedoci Njegove ljubavi, ali i pobjede Boga nad zlom. Znamo, ta pobjeda koja se dogodila na križu, koja se kao u zametku od krštenja događa i u nama, a da bi se po nama sve više širila, doživjet će svoju puninu u posljednji – sudnji dan.

fra Siniša Paušić

 

OČE NAŠ, ZDRAVO MARIJO, SLAVA OCU.

Preporučeno

Leave a Comment