17.10.2011.

by admin

U IME OCA I SINA I DUHA SVETOGA. AMEN.


Evanđelje: Lk 12,13-21

Tada mu netko iz mnoštva reče: “Učitelju, reci mome bratu da podijeli sa mnom baštinu.” Nato mu on reče: “Čovječe, tko me postavio sucem ili djeliocem nad vama?”

I dometnu im: “Klonite se i čuvajte svake pohlepe: koliko god netko obilovao, život mu nije u onom što posjeduje.” Kaza im i prispodobu: “Nekomu bogatu čovjeku obilno urodi zemlja pa u sebi razmišljaše: `Što da učinim? Nemam gdje skupiti svoju ljetinu.` I reče: `Evo što ću učiniti! Srušit ću svoje žitnice i podignuti veće pa ću ondje zgrnuti sve žito i dobra svoja. Tada ću reći duši svojoj: dušo, evo imaš u zalihi mnogo dobara za godine mnoge. Počivaj, jedi, pij, uživaj!` Ali Bog mu reče: `Bezumniče! Već noćas duša će se tvoja zaiskati od tebe! A što si pripravio, čije će biti?` Tako biva s onim koji sebi zgrće blago, a ne bogati se u Bogu.”

 

Tišina

Uplovi u riječi Svetog pisma. Neka te ohrabre i ojačaju. Nastoj da riječi odjekuju u tvom srcu i u tvojim mislima.

 

Meditacija

Vrlo je važno osloboditi se od “neljudskosti”, da neovisni o tome možemo posjedovati, a ipak ne biti opsjednuti. Takav alternativni oblik života ima i svoje djelovanje:  ako svoje bivovanje, a ne imanje stavimo u središte svojega života, naš život automatski poprima pravi smisao i više se oko toga ne moramo mučiti. Istovremeno ćemo primijetiti kako kroz takav način života nebo počinje u ovom bivovanju, ovdje i sada. Mi smo, doduše, još na putu, ali već smo postali novi ljudi. To znači da ne smijemo čekati kako bismo smisao života tražili u nečemu što dolazi poslije smrti. Mi kršćani smo pozvani, pokazivati Boga i širiti njegovu toplinu prije svega sada na ovoj zemlji. Samo tako počinje nebo, to “biti s Bogom” za nas i za druge. Što smo bliže Bogu, to više možemo biti kao On – za druge. To znači svojim bližnjima dati budućnost, prostora za njihovu vlastitu povijest, slobodu da i bez nas idu dalje; da se ne namećemo, ali da budemo tu kad nas trebaju. Jednom riječju: dati dalje ono što nam je Bog od početka darovao, dok nas je stvorio.

(Preuzeto sa: http://www.virc.at/ )

 

OČE NAŠ. ZDRAVO MARIJO. SLAVA OCU.

Preporučeno

Leave a Comment