17.5.2011.

by admin

Psalam 87

Zdanje svoje na svetim gorama ljubi Jahve;
draža su mu vrata sionska nego svi šatori Jakovljevi.
Divote se govore o tebi, grade Božji!

“Rahab i Babilon brojit ću k onima što me štuju; Filisteja i Tir i narod etiopski – i oni su rođeni ondje.” O Sionu se govori: “Ovaj i onaj u njemu je rođen! Svevišnji ga utemelji!”
Gospodin će zapisati u knjigu naroda: “Ovi su rođeni ondje.”
I pjevat će igrajući kolo: “Svi su izvori moji u tebi!”

Evanđelje: Iv 10,22-30

Svetkovao se tada u Jeruzalemu Blagdan posvećenja. Bila je zima. Isus je obilazio Hramom po trijemu Salomonovu. Okružili ga Židovi i govorili mu: “Dokle ćeš nam dušu držati u neizvjesnosti? Ako si ti Krist, reci nam otvoreno!” Isus im odgovori: “Rekoh vam pa ne vjerujete. Djela što ih ja činim u ime Oca svoga – ona svjedoče za mene. Ali vi ne vjerujete jer niste od mojih ovaca. Ovce moje slušaju glas moj; ja ih poznajem i one idu za mnom. Ja im dajem život vječni te neće propasti nikada i nitko ih neće ugrabiti iz moje ruke. Otac moj, koji mi ih dade, veći je od svih i nitko ih ne može ugrabiti iz ruke Očeve. Ja i Otac jedno smo.”

Tišina

Uplovi u riječi Svetog pisma. Neka te ohrabre i ojačaju. Nastoj da riječi odjekuju u tvom srcu i u tvojim mislima.

Meditacija

Kroz svakodnevne sitnice borimo se za vlastiti život: ujutro, u podne, navečer treba nešto pojesti; treba se čuvati od prehlade, od žuljeva na nogama; treba iskoristiti priliku i kupiti po sniženoj cijeni, naći vremena za film na televiziji ili iskorisiti trenutak da se preporučimo pretpostavljenim ili utjecajnim prijateljima…
Kroz svakodnevne sitnice doživljavamo i poraze u životnoj borbi: umorimo se, ne možemo čitati bez naočala, tišti nas neka bolest, ne uspjevamo izgladiti neki spor, drugi nam je preoteo bolje mjesto, svlada nas srdžba…
A u svakom se danu krije i klica onoga života kojemu nikakva smrt ne može nauditi, životna klica koju daje On, jedino ON!

(M. Malinski; Riječ za svaki tjedan; Đakovo, 1984.)

OČE NAŠ. ZDRAVO MARIJO. SLAVA OCU.

 

Preporučeno

Leave a Comment