19.09.2011.

by admin

Psalam 12

Kad Jahve vraćaše sužnjeve sionske,

bilo nam je k`o da snivamo.

Usta nam bjehu puna smijeha,

a jezik klicanja.

 

Među poganima tad se govorilo:

“Velika im djela Jahve učini!”

Usta nam bjehu puna smijeha,

a jezik klicanja.

Među poganima tad se govorilo:

“Velika im djela Jahve učini!”

Velika nam djela učini Jahve: opet smo radosni!

Vrati, o Jahve, sužnjeve naše k`o potoke negepske!

Oni koji siju u suzama, žanju u pjesmi.

Išli su plačući noseći sjeme sjetveno:

vraćat će se s pjesmom, noseći snoplje svoje.

 

Evanđelje: Lk 8,16-18

“Nitko ne užiže svjetiljke da je pokrije posudom ili stavi pod postelju, nego je stavlja na svijećnjak da oni koji ulaze vide svjetlost. Ta ništa nije tajno što se neće očitovati; ništa skriveno što se neće saznati i na vidjelo doći.” “Pazite dakle kako slušate. Doista, onomu tko ima dat će se, a onomu tko nema oduzet će se i ono što misli da ima.”

 

Tišina

Zastani u tišini i poslušaj što ti to danas Bog govori? Što želi od tebe?

 

Meditacija

“Poznato mi je”, “To sam već čuo”, “Ja to znam” – česte su reakcije ljudi kad čuju koji biblijski ulomak. Ali kad te priče, izreke, prispodobe treba objasniti, reći o njima koju riječ drugima da im ona nešto znači, onda se ostane bez teksta. Jer i sami čitamo, ali često puta ne razumijemo. I ono što nam se činilo da znamo, kad to treba drugima prenijeti, uviđamo da zapravo ne znamo.

Zato veli Isus: “Pazite KAKO slušate. Doista onomu tko ima dat će se, a onomu tko nema, oduzet će se i ono što misli da ima”. Ove se Isusove riječi odnose upravo na razumijevanje Svetog pisma.

Kako slušati riječ Božju da mi ona nešto znači? Za one koji su to postigli veli Isus: “To su oni koji u plemenitu i dobru srcu slušaju Riječ, zadrže je i donose rod u ustrajnosti” (Lk 8,15). Srce označava dubinu razumijevanja. Ono naime što čovjek srcem voli oko toga se više i trudi, pa to bolje i prihvaća i poznaje.

(preuzeto sa: www.katolici.org )

 

OČE NAŠ. ZDRAVO MARIJO. SLAVA OCU.

Preporučeno

Leave a Comment