20.5.2011.

by admin

Psalam 2

“Ta ja kralja svog postavih nad Sionom, svojom svetom gorom.”
Obznanjujem odluku Jahvinu: Gospodin mi reče:
“Ti si sin moj, danas te rodih.

Zatraži samo, i dat ću ti puke u baštinu, i u posjed krajeve zemaljske.
Vladat ćeš njima palicom gvozdenom i razbit ih kao sud lončarski.”
Opametite se sada, vi kraljevi, Urazumite se, suci zemaljski.
Služite Jahvi sa strahom, s trepetom se pokorite njemu.

Evanđelje: Iv 14,1-6

“Neka se ne uznemiruje srce vaše! Vjerujte u Boga i u mene vjerujte! U domu Oca mojega ima mnogo stanova. Da nema, zar bih vam rekao: `Idem pripraviti vam mjesto`? Kad odem i pripravim vam mjesto, ponovno ću doći i uzeti vas k sebi da i vi budete gdje sam ja. A kamo ja odlazim, znate put.” Reče mu Toma: “Gospodine, ne znamo kamo odlaziš. Kako onda možemo put znati?” Odgovori mu Isus: “Ja sam Put i Istina i Život: nitko ne dolazi Ocu osim po meni.

Tišina

Zastani u tišini i poslušaj što ti to danas Bog govori? Što želi od tebe?

Meditacija

Putujemo svijetom, posjećujemo gradove, sela; upoznajemo ljude, njihove običaje; razgledavamo građevine, spomenike, slike; ispitujemo: tko, kada, kako gdje…
Pri svemu tome zapravo se radi o nama samima, o traženju smisla našem životu; o životnoj istini koju nismo nikad kadri do kraja kadri shvatiti.
Upravo zato ćemo do svog posljednjeg daha putovati svijetom, upoznavati krajeve i gradove, hodočastiti svetim i glasovitim mjestima, promatrati spomenike, iskopine i umjetnine, da ne znađemo s puta, da se ne izgubimo i prevarimo – da što temeljitije proniknemo istinu svog života.

(M. Malinski; Riječ za svaki tjedan; Đakovo, 1984.)

OČE NAŠ. ZDRAVO MARIJO. SLAVA OCU.

Preporučeno

Leave a Comment