U IME OCA I SINA I DUHA SVETOGA. AMEN.

HIMAN

Otkupitelju ljudi svih,

U suzama ti pjevamo:

Oprosti, Spase, Gospode,

I sve nas blago pomiluj.

Ti snagu đavla dušmanskog

Uništavaš po križu svom,

I zato križ ko vjee stijeg

Na čelo svoje stavljamo.

Odgoni od nas sveudilj

Dušmana našeg nastraj,

Nek tvoja krv nas očuva

Od kobnih vražjih ozljeda.

Ti radi nas si sišao

U tamu groba ledenog,

Da sve nas smrti predene,

Života darom obdariš.

Kad jednom svijetu bude kraj

Što ti ćeš ga dosuditi,

Po zaslugama vjerne ćeš

Za pravednost nagraditi.

Nek rane tvoje, Spase naš,

Lijek budu duši ranjenoj,

Da s Ocem, s Duhom Presvetim

Svu vječnost tebe hvalimo. Amen.

EVANĐELJE; Mt 28, 1-10

Po suboti, u osvit prvoga dana u tjednu, dođe Marija Magdalena i druga Marija pogledati grob. I gle, nastade žestok potres jer anđeo Gospodnji siđe s neba, pristupi, otkotrlja kamen i sjede na nj. Lice mu bijaše kao munja, a odjeća bijela kao snijeg. Od straha pred njim zadrhtaše stražari i obamriješe. A anđeo progovori ženama: “Vi se ne bojte! Ta znam: Isusa Raspetoga tražite! Nije ovdje! Uskrsnu kako reče. Hajde, vidite mjesto gdje je ležao pa pođite žurno i javite njegovim učenicima da uskrsnu od mrtvih. I evo, ide pred vama u Galileju. Ondje ćete ga vidjeti. Evo, rekoh vam.” One otiđoše žurno s groba te sa strahom i velikom radošću otrčaše javiti njegovim učenicima. Kad eto im Isusa u susret! Reče im: “Zdravo!” One polete k njemu, obujme mu noge i ničice mu se poklone.Tada im Isus reče: “Ne bojte se! Idite, javite mojoj braći da pođu u Galileju! Ondje će me vidjeti!”

TIŠINA

Ostani kratko u tišini i osluškuj Božju riječ koja ti je danas upučena!

MEDITACIJA

Uskrsnuo si, Gospodine Isuse!

Uskrsnuo si za mene, za nas, za svakog čovjeka. Pobijedio si grijeh, mržnju, zlo i tamu svijeta zato da i mi uskrsnemo.
Pomozi nam da uskrsne naša vjera, naša nada i naša ljubav! Uskrisi u nama novu snagu da te slijedimo i da te svjedočimo u tajni tvojega vazmenog otajstva, u tajni tvoje smrti i uskrsnuća.
Isuse, ne dopusti da nam bolna iskustva gubitka, nesreće i straha zatamne pogled na tvoje svjetlo. Ne dopusti nam da potonemo u beznađe i da nas dotaknu negativni osjećaji koje si ti pobijedio svojim uskrsnućem.
Uskrsni, Gospodine, u srcima onih koji više ne vjeruju u snagu prijateljstva i dobrote. U svima koji su dopustili da im srce nagrize mržnja, želja za osvetom i za sigurnošću stečenu nasiljem.
Isuse, uskrsni u djeci koja se rađaju, uskrsni u ljudima koji traže snagu za život, za sebedarje. Uskrsni u svima koji su ranjeni u tijelu, u duši, ili u duhu.
Grob nije mogao tebe, začetnika života, zadržati u svojem krilu.
Dođi, Gospodine Isuse! Trebamo te. Tvoje uskrsnuće novost je i nada svijeta. Tvoje uskrsnuće jedina je stabilna točka u svemiru koja sve pokreće, od koje sve dolazi i koja sve k sebi privlači. Tvoje uskrsnuće stvarnost je bez završetka. Slaveći tvoje uskrsnuće, Isuse, danas i svake nedjelje, ne slavimo tek minuli događaj nego tebe uskrsloga. Slavimo tvoj izlazak iz vremena u novo postojanje, slavimo svoju budućnost.

(fra Zvjezdan Linić ; preuzeto sa www.molitve.info)

OČE NAŠ, ZDRAVO MARIJO, SLAVA OCU

Preporučeno

Leave a Comment