23.5.2011.

by admin

Psalam 115

Ne nama, o Jahve, ne nama, već svom imenu slavu daj zbog ljubavi i vjernosti svoje.
Zašto da govore pogani: “Ta gdje je Bog njihov?”

Naš je Bog na nebesima, sve što mu se svidi to učini.
Idoli su njihovi srebro i zlato, ljudskih su ruku djelo.

Blagoslovio vas Jahve koji stvori nebo i zemlju!
Nebo je nebo Jahvino, a zemlju dade sinovima čovječjim.

Evanđelje: Iv 14,21-26

Tko ima moje zapovijedi i čuva ih, taj me ljubi; a tko mene ljubi, njega će ljubiti Otac moj, i ja ću ljubiti njega i njemu se očitovati.” Kaže mu Juda, ne Iškariotski: “Gospodine, kako to da ćeš se očitovati nama, a ne svijetu?” Odgovori mu Isus: “Ako me tko ljubi, čuvat će moju riječ pa će i Otac moj ljubiti njega i k njemu ćemo doći i kod njega se nastaniti. Tko mene ne ljubi, riječi mojih ne čuva. A riječ koju slušate nije moja, nego Oca koji me posla. To sam vam govorio dok sam boravio s vama. Branitelj – Duh Sveti, koga će Otac poslati u moje ime, poučavat će vas o svemu i dozivati vam u pamet sve što vam ja rekoh.

Tišina

Uplovi u riječi Svetog pisma. Neka te ohrabre i ojačaju. Nastoj da riječi odjekuju u tvom srcu i u tvojim mislima.

Meditacija

Kad biste me ljubili. Život nam je takav da smo prinuđeni orati, sijati, žeti i skupljati u ambare. To je naša ljudska stvarnost; prisiljeni smo neprestano raditi bolje, više, modernije, racionalnije…
Da nas ta svakodnevna radna jednoličnost ne samelje i da se jednostavno ne pretvorimo u beznačajni vijak golemog proizvodnog stroja, moramo u svoj toj zaposlenosti i vrevi imati pred očima da služimo bližnjima. To služenje nam je tim teže, što je bližnji za koga radimo anonimniji, a njegove nevolje, potrebe i brige ne vidimo svojim očima, njegove molbe, pritužbe i jadikovke ne čujemo svojim ušima, njegove muke i trpnje ne doživljavamo vlastitim srcem.
(M. Malinski; Riječ za svaki tjedan; Đakovo, 1984.)

OČE NAŠ. ZDRAVO MARIJO. SLAVA OCU.

 

Preporučeno

Leave a Comment