U IME OCA I SINA I DUHA SVETOGA. AMEN.

Ps 16

Čuvaj me, Bože, jer se tebi utječem.
Jahvi rekoh: “Ti si moj gospodar,
nema mi blaženstva bez tebe!”
Jahve mi je baština i kalež:
Ti u ruci držiš moju sudbinu.

 


Blagoslivljam Jahvu koji me svjetuje
te me i noću srce opominje.
Jahve mi je svagda pred očima;
jer mi je zdesna, neću posrnuti.

Stog’ mi se raduje srce i kliče duša,
i tijelo mi spokojno počiva.
Jer mi nećeš ostavit’ dušu u Podzemlju
ni dati da pravednik tvoj truleži ugleda.

Pokazat ćeš mi stazu u život,
puninu radosti pred licem svojim,
sebi zdesna blaženstvo vječno.

TIŠINA

Otkloni vanjsku buku, zastani u tišini i osluškuj što ti to Isus govori ????

EVANĐELJE; Mt 28, 8-15

One otiđoše žurno s groba te sa strahom i velikom radošću otrčaše javiti njegovim učenicima. Kad eto im Isusa u susret! Reče im: “Zdravo!” One polete k njemu, obujme mu noge i ničice mu se poklone. Tada im Isus reče: “Ne bojte se! Idite, javite mojoj braći da pođu u Galileju! Ondje će me vidjeti!” Dok su one odlazile, gle, neki od straže dođoše u grad i javiše glavarima svećeničkim sve što se dogodilo. Oni se sabraše sa starješinama na vijećanje, uzeše mnogo novaca i dadoše vojnicima govoreći: “Recite: ‘Noću dok smo mi spavali, dođoše njegovi učenici i ukradoše ga.’ Ako to dočuje upravitelj, mi ćemo ga uvjeriti i sve učiniti da vi budete bez brige.” Oni uzeše novac i učiniše kako bijahu poučeni. I razglasilo se to među Židovima – sve do danas.

MEDITACIJA

…oni (glavari svećenički) se sabraše sa starješinama na vijećanje, uzeše mnogo novaca i dadoše vojnicima… Mito i korupcija bila je poznata i u Isusovo vrijeme. Za 30 srebrnjaka Juda je izdao Isusa i Isus je završio na križu. Sve se vrtilo oko novca. Iako nam je novac bitan za egzistenciju promotrimo što se ovdje dogodilo. Glavari svećenički su potkupili vojnike samo da ne govore o Uskrsnuću. Iako su vojnici cijele noći stražarili kod groba i pazili da netko ne ukrade Isusovo tijelo, ipak su bili svjedoci Isusovog Uskrsnuća. Znali su da nitko nije ukrao tijelo Isusovo. No, ljudska oholost je prevladala. Glavari nisu mogli priznati svoju pogrješku, nisu mogli ni priznati da je Isus Mesija, stoga radije novcem rješavaju problem.  Koja mi sredstva koristimo za rješavanje problema? Jesmo li se ikad našli u situaciji da ne govorimo istinu radi nekog materijalnog ili inog interesa?

MOLITVA

-Uskrsli Gospodine, ne daj da ikad zaboravim kome sam povjerovao. Ne daj da zbog novca činim drugom veću ili manju nevolju.

-Uskrsli Gospodine, ovih dana ponovno nam pokazuješ smisao našeg vjerovanja, daj da nam Uskrsnuće uvijek bude pred očima i pred srcem jer ono je smisao našeg života.

KRALJICE NEBA RADUJ SE, ALELUJA!

JER KOGA SI BILA DOSTOJNA NOSITI, ALELUJA!

USKRSNU KAKO JE REKAO, ALELUJA!

MOLI BOGA ZA NAS, ALELUJA!

Preporučeno

Leave a Comment