10.11.2016.

by Duhos

U ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen.

 

Ps 146, 6c-10

On ostaje vjeran dovijeka,

potlačenima vraća pravicu,

a gladnima kruha daje.

 

Gospodin oslobađa sužnje,

Gospodin slijepcima oči otvara,

Gospodin uspravlja prignute,

Gospodin ljubi pravedne.

 

Gospodin štiti pridošlice,

sirote i udovice podupire,

a grešnicima mrsi putove.

Gospodin će kraljevati dovijeka,

tvoj Bog, Sione, od koljena do koljena.

 

Evanđelje: Lk 17,20-25

Upitaju ga farizeji: “Kad će doći kraljevstvo Božje?” Odgovori im: “Kraljevstvo Božje ne dolazi primjetljivo. Niti će se moći kazati: `Evo ga ovdje!` ili: `Eno ga ondje!` Ta evo – kraljevstvo je Božje među vama!” Zatim reče učenicima: “Doći će dani kad ćete zaželjeti vidjeti i jedan dan Sina Čovječjega, ali ga nećete vidjeti. Govorit će vam: `Eno ga ondje, evo ovdje!` Ne odlazite i ne pomamite se! Jer kao što munja sijevne na jednom kraju obzorja i odbljesne na drugom, tako će biti i sa Sinom Čovječjim u Dan njegov. No prije treba da on mnogo pretrpi i da ga ovaj naraštaj odbaci.”

 

TIŠINA

”Kraljevstvo Božje ne dolazi primjetljivo.”

Ono je među vama…ono je tu, dopusti da i tobom zavlada!

 

MEDITACIJA

Svjesni da ćemo jednom stati pred njegovo lice moramo se truditi da svoje dane ne tratimo olako, da svoje vrijeme ne trošimo samo za sebe niti da ga krademo drugima. Njegov nas dolazak potiče da si uzmemo vremena za ono što je najvažnije: za vječnost za koju smo određeni.

Na nama je hoće li ljudi osjetiti njegovu snagu, hoće li ona mijenjati svijet, ili će pak ostati skrivena u jednodimenzionalnosti našega svijeta konzuma, nasilja i beznađa.

(izvor: http://www.benedictus.hr/)

Preporučeno

Leave a Comment