16.12.2016.

by Duhos

U IME OCA I SINA I DUHA SVETOGA. AMEN.

 

Ps 67, 2-3.5-7

Smilovao nam se Bog i blagoslovio nas,

obasjao nas licem svojim,

da bi sva zemlja upoznala putove tvoje,

svi puci tvoje spasenje!

 

Nek se vesele i kliču narodi,

jer sudiš pucima pravedno

i narode vodiš na zemlji.

 

Neka te slave narodi, Bože,

svi narodi neka te slave!

Zemlja plodom urodila!

Bog nas blagoslovio, Bog naš!

 

EVANĐELJE; Iv 5,33-36

Vi ste poslali k Ivanu i on je posvjedočio za istinu. Ja ne primam svjedočanstva od čovjeka, već govorim to da se vi spasite. On bijaše svjetiljka što gori i svijetli, a vi se htjedoste samo za čas naslađivati njegovom svjetlosti. Ali ja imam svjedočanstvo veće od Ivanova: djela koja mi je dao izvršiti Otac, upravo ta djela koja činim, svjedoče za mene- da me poslao Otac.

 

MEDITACIJA

Kao što zrcalo zrcali sunčevu svjetlost, te kao što ta svjetlost koja se zrcali i lomi može zapaliti cijela šumska prostranstva, tako je i s Isusovom osobom. On je zrcalio Boga i oni koji su se toj svjetlosti izlagali, bili su iznutra zapaljeni, svijetlili su i nisu mogli više izvan dosega te osobe. Ostajali bi kao omamljeni, kao uzeti.

I nemojmo misliti da smo bolji od Isusovih suvremenika. Ako velimo da nam je Isus Bog i Gospodin, da nam je on sve, naše priznanje samo onda ima svoju težinu i vrijednost, ako to i životom očitujemo. Bez svjedočanstva života riječi su prazne, mrtve, ustaju i dižu se protiv nas kao optužnica.

Fra Tomislav Pervan

 

OČE NAŠ, ZDRAVO MARIJO, SLAVA OCU

ANĐELE ČUVARU MILI

 

Preporučeno

Leave a Comment