23.9.2016.

by Duhos

U IME OCA I SINA I DUHA SVETOGA. AMEN.

 

Ps 144, 1a. 2-4

Blagoslovljen Gospodin, hridina moja:

On je ljubav moja i tvrđava moja,

zaštita moja, izbavitelj moj,

štit moj za koji se sklanjam.

 

Što je čovjek, Gospodine, da ga poznaješ,

što li čedo ljudsko da ga se spominješ?

Poput daška je čovjek,

dani njegovi kao sjena nestaju.

 

EVANĐELJE; Lk 9,18-22

Dok je jednom u osami molio, bijahu s njim samo njegovi učenici. On ih upita: “Što govori svijet, tko sam ja?” Oni odgovoriše: “Da si Ivan Krstitelj, drugi: da si Ilija, treći opet: da neki od drevnih proroka usta.” A on im reče: “A vi, što vi kažete, tko sam ja?” Petar prihvati i reče: “Krist – Pomazanik Božji!” A on im zaprijeti da toga nikomu ne kazuju. Reče: “Treba da Sin Čovječji mnogo pretrpi, da ga starješine, glavari svećenički i pismoznanci odbace, da bude ubijen i treći dan da uskrsne.”

 

TIŠINA

Otkloni vanjsku buku, zastani u tišini i osluškuj što ti to danas Bog govori ????

 

MEDITACIJA

Treba da Sin čovječji bude odbačen… Ako ti budeš odbačen; ako tebe odbaci zajednica u kojoj živiš, suradnici na radnom mjestu, obitelj za koju si se žrtvovao, osoba koju si volio. Tada je potrebna molitva.

Svi mi želimo biti potpuno prihvaćeni. Tek tada ima pravi smisao sve što učinimo, zašto živimo i radimo. Ako si dosad imao sreću i još nisi bio odbačen ili odbijen, znaj, to će i tebi doći. Jer i ti ćeš ostarjeti, onemoćati i jednoga dana postati nepotreban. I ti ćeš morati podnositi poruge, neuspjehe i nesporazume. Pa ako si i posve zdrav i snažan, dogodit će ti se, da radi svog mišljenja, svog gledišta – bilo ono najispravnije na svijetu – budeš odbačen od svoje okoline. To moraš proći.

(M. Malinski; Riječ  za svaki tjedan; Đakovo, 1984.) 

 

OČE NAŠ, ZDRAVO MARIJO, SLAVA OCU

Preporučeno

Leave a Comment