28.12.2016.

by Duhos

U IME OCA I SINA I DUHA SVETOGA. AMEN.

 

Ps 124, 2-5.7b-8

Da nije Gospodin za nas bio:

kad se ljudi digoše proti nama,

žive bi nas progutali.

 

Kad je uskipio bijes njihov na nas,

voda bi nas prekrila;

bujica bi nas odnijela,

vode pobjesnjele sve nas potopile.

 

Raskinula se zamka,

a mi umakosmo!

Pomoć je naša u imenu Gospodina

koji stvori nebo i zemlju.

 

EVANĐELJE; Mt 2, 13-18

A pošto oni otiđoše, gle, anđeo se Gospodnji u snu javi Josipu: “Ustani, reče, uzmi dijete i majku njegovu te bježi u Egipat i ostani ondje dok ti ne reknem jer će Herod tražiti dijete da ga pogubi. On ustane, uzme noću dijete i majku njegovu te krene u Egipat. I osta ondje do Herodova skončanja- da se ispuni što Gospodin reče po proroku: Iz Egipta dozvah Sina svoga. Vidjevši da su ga mudraci izigrali, Herod se silno rasrdi i posla poubijati sve dječake u Betlehemu i po svoj okolici, od dvije godine naniže – prema vremenu što ga razazna od mudraca. Tada se ispuni što je rečeno po proroku Jeremiji: U Rami se glas čuje, kuknjava i plač gorak: Rahela oplakuje sinove svoje i neće da se utješi jer više ih nema.

MEDITACIJA

Blagdan Nevine dječice prilika je da posvjestimo sebi i drugima patnju kao neobjašnjivu tajnu ovozemaljskog življenja, u kojoj i sami možemo (i moramo) sudjelovati primajući je i zadavajući je.

Stoga, neka nam ovi blagdanski dani ne prođu samo u hrani, jelu i piću, već i u pogledu na malene, nezaštićene i prezrene patnike ovoga svijeta, koji žive tik do nas. Neka ruka utjehe i ljubavi, koja viče sa Križa do samoga prijestolja Boga živoga, bude i naša ruka koja tješi, miluje, daruje i pati sa bližnjim.

(izvor: http://duhovnost.net/)

 

ZAMOLBE

Isuse, budi uz sve majke koje su u blaženom stanju, neka se vesele novom životu.

 

Zamolimo danas Gospodin da nas nauči posvetiti bol, spojivši našu bol i bol bližnjega s boli njegova Sina Isusa. Zamolimo i Nevinu dječicu da nam pomognu ljubiti dragovoljnu žrtvu, te prikazati bol i imati razumijevanja za one koji trpe.

 

OČE NAŠ, ZDRAVO MARIJO, SLAVA OCU

Preporučeno

Leave a Comment