9.12.2016.

by Duhos

U IME OCA I SINA I DUHA SVETOGA. AMEN.

 

Ps 1, 1-4.6

Blago čovjeku koji ne slijedi savjeta opakih,

ne staje na putu grešničkom

i ne sjeda u zbor podrugljivaca,

već uživa u Zakonu Gospodnjem,

o Zakonu njegovu misli dan i noć.

 

On je ko stablo zasađeno

pokraj voda tekućica

što u svoje vrijeme plod donosi;

lišće mu nikad ne vene,

sve što radi dobrim urodi.

 

Nisu takvi opaki, ne, nisu takvi!

Oni su ko pljeva što je vjetar raznosi.

Jer Gospodin zna put pravednih,

a propast će put opakih.

 

EVANĐELJE; Mt 11,16-19

“A komu da prispodobim ovaj naraštaj? Nalik je djeci što sjede na trgovima pa jedni drugima dovikuju: ‘Zasvirasmo vam i ne zaigraste, zakukasmo i ne zaplakaste.'” “Doista, dođe Ivan. Nije jeo ni pio, a govori se: ‘Đavla ima.’ Dođe Sin Čovječji koji jede i pije, a govori se: ‘Gle, izjelice i vinopije, prijatelja carinika i grešnika!’ Ali opravda se Mudrost djelima svojim.”

MEDITACIJA

U evanđeljima Isus govori ljudima koji osporavaju Njegov način objavljivanja Boga i uprisutnjavanja Njegove ljubavi. Zato Isus i reče: ”Opravda se Mudrost djelima svojim”. Zastanimo i pitajmo se koju poruku nama Isus upućuje kroz mudrost?

Ovdje Mudrost govori o sebi i naglašava da je stvorena prije svih drugih stvorenja, te aktivno sudjeluje s Bogom u nastavku stvaranja. Mudrost je slika Krista kao utjelovljene mudrosti Božje, u

evanđelju o Riječi koja se nastanila među nama.

Bog nas se spominje tako da nas uzima za svoje saveznike i prijatelje. Zato budimo ponosni i odazovimo se Prijatelju za trajne prijatelje. Živi tako da ti današnja poruka Riječi Božje bude slavlje, pjesma nade i predanja noseći u tvoj život svjetlo, smisao postojanja, mir, u času prijelaza u vječnost, jer Krist te čini novim bićem. Kristovo kraljevstvo je kraljevstvo ljubavi i mira, istine i života, praštanja i blaženstva.  

(izvor: http://hkr.hr/)

 

ZAMOLBE

Daj da svojim bližnjima postanem jasan znak tvoje dobrohotne prisutnosti i daj mi snage odoljeti napasti, ustrajati u teškoćama i nevoljama, a u dobru Tebi zahvaljivati.

 

OČE NAŠ, ZDRAVO MARIJO, SLAVA OCU

ANĐELE ČUVARU MILI

Preporučeno

Leave a Comment