10.02.2017.

by Duhos

U IME OCA I SINA I DUHA SVETOGA. AMEN.

Ps 32, 1-2.5-7
Blažen onaj kome je zločin otpušten,
kome je grijeh pokriven!
Blago čovjeku kome Gospodin ne ubraja krivnju,
i u čijem duhu nema prijevare!

Tad grijeh svoj tebi priznah
krivnju svoju više ne skrivah.
Rekoh: »Priznat ću Gospodinu prijestup svoj«,
i ti si mi krivnju grijeha oprostio.

Zato nek ti se moli pobožnik svaki
u času nevolje.
Kad bujice silne navale,
njega neće stići.
Utočište ti si moje,
od tjeskobe ti ćeš me sačuvat,
okružit me radošću spasenja.

Evanđelje: Mk 7, 31-37
U ono vrijeme: Vrati se Isus iz krajeva tirskih pa preko Sidona dođe Galilejskom moru, u krajeve dekapolske. Donesu mu nekoga gluhog mucavca pa ga zamole da stavi na nj ruku. On ga uzme nasamo od mnoštva, utisne svoje prste u njegove uši, zatim pljune i dotakne se njegova jezika. Upravi pogled u nebo, uzdahne i kaže mu: »Effata!« — to će reći: »Otvori se!« I odmah mu se otvoriše uši i razdriješi spona jezika te stade govoriti razgovijetno.
A Isus im zabrani da nikome ne kazuju. No što im je on više branio, oni su to više razglašavali i preko svake mjere zadivljeni govorili: »Dobro je sve učinio! Gluhima daje čuti, nijemima govoriti.«

MEDITACIJA
Krist se odmah latio iscjeljivanja. To je tako tipično za njega ako vidi da ljudi imaju vjere. Otvori se! Što bi Krist više i mogao poželjeti od toga da se otvorimo, otvorimo na djelovanje njegove milosti, otvorimo na primanje njegove ljubavi? Gluhonijemi je bio zapriječen da čuje i govori. Mi također imamo neke zapreke, barijere u slušanju Krista i govorenju drugima o Kristu. Krist želi da se i mi otvorimo. Kaže nam: Otvori se! Čega se bojimo da ćemo čuti? Kojih se riječi bojimo reći? Ako poželimo, i mi se možemo otvoriti!
Otvori svoje srce pred svetištem i najprije zagospodari sobom i svojim životom. Okončaj tu jalovu pasivnost koja te je učinila igračkom tvojih promjena raspoloženja. Pristupiš li k Bogu s vjerom, poniznošću, i iskrenom željom za promjenom svog života, On te neće napustiti.
(izvor: http://www.franjevci-split.hr/)

Preporučeno

Leave a Comment