15.12.2017.

by Duhos

U IME OCA I SINA I DUHA SVETOGA. AMEN.

Ps 1, 1-4.6
Blago čovjeku koji ne slijedi savjeta opakih,
ne staje na putu grešničkom
i ne sjeda u zbor podrugljivaca,
već uživa u Zakonu Gospodnjem,
o Zakonu njegovu misli dan i noć.

On je ko stablo zasađeno
pokraj voda tekućica
što u svoje vrijeme plod donosi;
lišće mu nikad ne vene,
sve što radi dobrim urodi.

Nisu takvi opaki, ne, nisu takvi!
Oni su ko pljeva što je vjetar raznosi.
Jer Gospodin zna put pravednih,
a propast će put opakih.

EVANĐELJE; Mt 11,16-19
“A komu da prispodobim ovaj naraštaj? Nalik je djeci što sjede na trgovima pa jedni drugima dovikuju: ‘Zasvirasmo vam i ne zaigraste, zakukasmo i ne zaplakaste.'” “Doista, dođe Ivan. Nije jeo ni pio, a govori se: ‘Đavla ima.’ Dođe Sin Čovječji koji jede i pije, a govori se: ‘Gle, izjelice i vinopije, prijatelja carinika i grešnika!’ Ali opravda se Mudrost djelima svojim.”

TIŠINA
Ostani kratko u tišini svog srca, i osluškuj što ti danas Gospodin govori.

MEDITACIJA
Kad je Ivan došao i propovijedao pokoru, bio je ljudima odveć fanatičan, odveć mračan, odveć asketa i odveć ozbiljan. Kad je pak Isusu došao i progovorio o oproštenju, bio im je odveć bez granica, odveć otvoren, premalo asketa, odveć mekan. Nijednoga nisu shvatili ozbiljno, a trebali su ozbiljno shvatiti obojicu! I po razumskom i po emotivnom ključu Ivan i Isus pripadaju zajedno. Tko ne shvaća Ivana, taj ni Isusa neće shvatiti. Takav se čovjek “igra” života, umjesto da živi. Ne opaža da je upravo sada trenutak za odluku, za preispitivanje svojega života pred Bogom.
Kako živimo svoj život?? Tratimo li ga? Ili se pak ravnamo prema Ivanovim riječima te živimo u Isusovome duhu, kako bi nas, kada dođe, zatekao budne??
Kad je riječ o Bogu, moramo se odlučiti!
(preuzeto sa http://www.kriz-zivota.com)

MOLITVA
Bože, u promjenjivim životnim okolnostima često doživljavamo kritiku, čim se javno očitujemo te na taj način postanemo izloženi. To su proživljavali Ivan Krstitelj i Isus. Budi s nama, o Bože, kad se zauzimamo za tvoje kraljevstvo i za Isusovu poruku.

OČE NAŠ, ZDRAVO MARIJO, SLAVA OCU

Preporučeno