17.1.2017.

by Duhos

U ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen.

Ps 111, 1-2.4-5.9.10c
Hvalit ću Gospodina svim srcem svojim
u zboru pravednika, u zajednici njihovoj.
Silna su djela Gospodnja,
nek razmišljaju o njima svi koji ih ljube.

Čudesima svojim spomen postavi,
milostiv je Gospodin i milosrdan.
Hranu dade štovateljima svojim,
dovijeka se sjeća svoga Saveza.

On posla spasenje svom narodu,
Savez svoj postavi zauvijek:
sveto je i strašno ime njegovo,
slava njegova ostaje dovijeka!

EVANĐELJE; Mk 2, 23-28
Jedne je subote prolazio kroz usjeve. Njegovi učenici počeše putem trgati klasje. A farizeji mu rekoše:”Gle! Zašto čine što subotom nije dopušteno?” Isus im odgovori: “Zar nikad niste čitali što učini David kad ogladnje te se nađe u potrebi on i njegovi pratioci? Kako za velikog svećenika Ebjatara uđe u Dom Božji i pojede prinesene kruhove kojih ne smije jesti nitko osim svećenika; a on dade i svojim pratiocima?” I govoraše im: “Subota je stvorena radi čovjeka, a ne čovjek radi subote. Tako, Sin Čovječji gospodar je subote!«

TIŠINA
Osluškuj tišinu i Božju riječ koja ti je danas upućena.

MEDITACIJA
Ima li smisla obdržavati sva pravila, postove, raznorazne pobožnosti, a ostati hladan na potrebe svoga bližnjega!? Upravo to Isus čini, prvo ispunjava potrebe svojih bližnjih! A što je meni na prvom mjestu, propuštam li nekad prilike za činjenje dobra samo zato što sam morao/la izbrbljati neku molitvu? Koji su mi prioriteti, zakon ili ljubav?

ZAMOLBE
Gospodine, molim te da mi daš sluha za potrebe mojih bližnjih i molim te za slobodu duha, da ne robujem pravilima, rasporedu sati, vremenu, nego da znam nekad napraviti iznimku, da mi prioritet uvijek bude ljubav.

OČE NAŠ, ZDRAVO MARIJO, SLAVA OCU.

ISUSE BLAGA I PONIZNA SRCA
UČINI SRCE MOJE PO SRCU SVOME!

Preporučeno

Leave a Comment