25.05.2017.

by Duhos

U IME OCA I SINA I DUHA SVETOGA. AMEN.

Ps 47, 2-3.6-9
Narodi svi, plješćite rukama,
kličite Bogu glasom radosnim.
Jer Gospodin je to – svevišnji, strašan,
kralj velik nad zemljom svom.

Uzlazi Bog uz klicanje,
Gospodin uza zvuke trublje.
Pjevajte Bogu, pjevajte,
pjevajte kralju našemu, pjevajte!

Jer on je kralj nad zemljom svom,
pjevajte Bogu, pjevači vrsni!
Bog kraljuje nad narodima,
stoluje Bog na svetom prijestolju.

TIŠINA
I danas uplovi u riječi Svetog pisma, i osluškuj što ti to danas tvoj Bog želi reći.

EVANĐELJE; Mt 28, 16-20
Jedanaestorica pođoše u Galileju na goru kamo im je naredio Isus. Kad ga ugledaše, padoše ničice preda nj. A neki posumnjaše. Isus im pristupi i prozbori: “Dana mi je sva vlast na nebu i na zemlji! Pođite dakle i učinite mojim učenicima sve narode krsteći ih u ime Oca i Sina i Duha Svetoga i učeći ih čuvati sve što sam vam zapovjedio! I evo, ja sam s vama u sve dane – do svršetka svijeta.«

MEDITACIJA
Danas smo pozvani razmatrati puninu života u sebi, odnosno puninu života Presvetog Trojstva. Za nas kršćane sve počiva i sve proizlazi iz Presvetog Trojstva. Naš život u Kristu započinje sakramentom krštenja gdje smo kršteni upravo u ime Oca i Sina i Duha Svetoga i sve sakramente primamo u to isto Ime.
Krstiti se u ime Oca i Sina i Duha Svetoga znači javno preuzeti zadatak da ćemo živjeti po Božjoj riječi koju nam je sam Isus ostavio.
Isus daje jasno do znanja učenicima kako trebaju naučavati ono što je On govorio. Mi, njegovi učenici, nismo pozvani širiti vlastite ideje o Bogu i vjeri, već propovijedati Boga kako nam ga je sam Sin Božji objavio. U tome stoji sav nauk što su nam ga prenijeli apostoli i Crkva.
(izvor: https://donbosco.hr/)

OČE NAŠ, ZDRAVO MARIJO, SLAVA OCU

Preporučeno