27.11.2017.

by Duhos

U IME OCA I SINA I DUHA SVETOGA. AMEN.

Dn 3, 52-56
Blagoslovljen budi, Gospodine, Bože otaca naših,
Blagoslovljen budi u Domu svete slave svoje,
Blagoslovljen budi na prijestolju kraljevstva svoga,
Blagoslovljen, ti što istražuješ bezdane i sjediš nad kerubima,
Blagoslovljen budi na svodu nebeskom.

Evanđelje: Lk 21,1-4
Pogleda i vidje kako bogataši bacaju u riznicu svoje darove. A ugleda i neku ubogu udovicu kako baca onamo dva novčića. I reče: “Uistinu, kažem vam: ova je sirota udovica ubacila više od sviju. Svi su oni zapravo među darove ubacili od svog suviška, a ona je od svoje sirotinje ubacila sav žitak što ga imaše.”

Tišina
Postani svjestan Božje prisutnosti opusti se i otvori svoje uši, oči, um… Osjeti svim osjetilima Božju Riječ upućenu tebi!

Meditacija
Što nam ovo govori? Isus kaže da su svi ostali zapravo ubacili od svog suviška. Ne kaže ni neki ni mnogi nego svi. Samo jedna osoba je dala sve što ima! Draga braćo, zar nas je uistinu tako malo koji Bogu iskreno darujemo sve?
Ozbiljno se zapitajmo i duboko zamislimo nad tim koliko dajemo Gospodinu? I nemojmo se zaustaviti samo na materijalnim dobrima. Razmislimo o svemu onome što posjedujemo. Razmislimo i o duhovnim dobrima, talentima, željama, mislima, djelima, našem vremenu, brigama, tjeskobama…..Koliko darujemo u riznicu Božjeg Srca? Imamo li toliko povjerenja i pouzdanja u Božju svemoć i vjeru u Njegova obećanja da možemo hrabro riskirati da za sebe ne zadržavamo ništa? Ona sirota žena imala je samo ta dva novčića. Gotovo ništa. A ona i to malo, to ništa daje Bogu. Kada bismo uistinu mogli shvatiti dubinu ove geste sigurno ne bi Bogu davali od svojih suviškova. Naprotiv sve što imamo, bez ijednog izuzetka, stavili bismo u Njegove ruke s čvrstim povjerenjem u Njegovo obećanje da On sve, ama baš sve okreće na dobro onima koji ga ljube.
Koliko svog vremena u molitvi darujem Bogu? Možda kad obavim sve važne i nevažne poslove, obavim sve isprazne razgovore uz mnogo ispijenih kava, pogledam sve filmove i serije, ostane nešto vremena i za Boga…Je li nedjelja uistinu za mene dan Gospodnji ili i tu dajem od onog što mi preostane?
Razmislimo! U svakom području vlastitog života Bogu možemo dati sve, a možemo i samo od suviška. Sami odabiremo! Što ćemo dati Onome koji nama dade sve, koji nas ljubi ljubavlju vječnom i koji nas nikada ne ostavlja?
(Preuzeto sa:http://www.zajednica-emanuel.com/)

OČE NAŠ, ZDRAVO MARIJO, SLAVA OCU.

Preporučeno