27. 7. 2017.

by Duhos

U IME OCA I SINA I DUHA SVETOGA. AMEN.

Dn 3, 52-56
Blagoslovljen budi, Gospodine, Bože otaca naših,
Blagoslovljen budi u Domu svete slave svoje,
Blagoslovljen budi na prijestolje kraljevstva svoga,
Blagoslovljen, ti što istražuješ bezdane i sjediš nad kerubima,
Blagoslovljen budi na svodu nebeskom.

EVANĐELJE; Mt 13,10-17
I pristupe učenici pa ga zapitaju: “Zašto im zboriš u prispodobama?” On im odgovori: “Zato što je vama dano znati otajstva kraljevstva nebeskoga, a njima nije dano. Doista, onomu tko ima dat će se i obilovat će, a onomu tko nema oduzet će se i ono što ima. U prispodobama im zborim zato što gledajući ne vide i slušajući ne čuju i ne razumiju.” “Tako se ispunja na njima proroštvo Izaijino koje govori: Slušat ćete, slušati – i nećete razumjeti; gledat ćete, gledati – i nećete vidjeti! Jer usalilo se srce naroda ovoga: uši začepiše, oči zatvoriše da očima ne vide, ušima ne čuju, srcem ne razumiju te se ne obrate pa ih izliječim. A blago vašim očima što vide, i ušima što slušaju. Zaista, kažem vam, mnogi su proroci i pravednici željeli vidjeti što vi gledate, ali nisu vidjeli; i čuti što vi slušate, ali nisu čuli.”

MEDITACIJA
“Onomu tko ima dat će se i obilovat će, a onomu tko nema oduzet će se i ono što ima”.
Ljubav nam daje život. Mi postojimo zato što ljubimo. Kad ne bismo ljubili, i svaki put kad ne ljubimo, mi ne postojimo (oduzet će se i ono što ima).
Zato nam ne preostaje drugo nego da ljubimo, ne štedeći se. Samo tako će se Bog darovati nama, a s njim će doći i punina njegovih darova.
Dajmo konkretno onima koji su pokraj nas, sigurni da dajući njima dajemo Bogu; dajmo uvijek; dajmo osmijeh, razumijevanje, praštanje, slušanje; dajmo naš razum, našu spremnost; dajmo naše vrijeme, naše talente, ideje, našu aktivnost; dajmo iskustva, sposobnosti, naša dobra, da bi i drugi njima raspolagali, tako da se ništa ne gomila i da sve kruži. Naše davanje otvara Božje ruke, koje nas u svojoj providnosti obilno ispunjaju da bismo mogli i dalje davati, davati mnogo, i opet primati, te tako izaći u susret golemim potrebama mnogih.
Chiara Lubich

OČE NAŠ, ZDRAVO MARIJO, SLAVA OCU

Preporučeno