6. 7.2017.

by Duhos

U IME OCA I SINA I DUHA SVETOGA. AMEN.

Ps 116, 1-6.8-9
Ljubim Gospodina, jer čuje
vapaj molitve moje:
uho svoje prignu k meni
u dan u koji ga zazvah.

Užeta smrti sapeše me,
stegoše me zamke Podzemlja,
snašla me muka i tjeskoba.
Tada zazvah ime Gospodnje:
»Gospodine, spasi život moj!«

Dobrostiv je Gospodin i pravedan,
pun je sućuti Bog naš.
Gospodin čuva bezazlene:
u nevolji bijah, on me izbavi.

On mi život od smrti izbavi,
oči moje od suza, noge od pada.
Hodit ću pred licem Gospodnjim
u zemlji živih.

EVANĐELJE; Mt 9,1-8
I ušavši u lađu, preplovi i dođe u svoj grad. Kad gle, doniješe mu uzetoga koji je ležao na nosiljci. Vidjevši njihovu vjeru, reče Isus uzetomu: “Hrabro, sinko, otpuštaju ti se grijesi!” A gle, neki od pismoznanaca rekoše u sebi: “Ovaj huli!” Prozrevši njihove misli, Isus reče: “Zašto snujete zlo u srcima? Ta što je lakše reći: ‘Otpuštaju ti se grijesi’ ili reći: ‘Ustani i hodi’? Ali da znate: vlastan je Sin Čovječji na zemlji otpuštati grijehe!” Tada reče uzetomu: “Ustani, uzmi nosiljku i pođi kući!” I on usta te ode kući. Kad mnoštvo to vidje, zaprepasti se i poda slavu Bogu koji takvu vlast dade ljudima.

TIŠINA
Koja je misao, riječ ili rečenica obuzela tvoju pažnju?? Zastani i razmisli o toj riječi/ misli, zadrži je u srcu!

MEDITACIJA
Kod svake mise posebno se ističe u molitvi prije pričesti i prije pozdrava mira: ”Gospodine Isuse, ne gledaj na naše grijehe, nego na vjeru svoje Crkve!” Odgovorni smo jedni za druge, potrebni smo jedni drugima, trebamo druge i u našem hodu vjere. To je razlog da Crkva inzistira na okupljanju vjernika. Podiže nas vjera i ljubav sabrane braće i sestara kod naših nedjeljnih sastanaka, kod naših misa.
Svi su se iznenadili kad je Isus uzetome rekao:”Hrabro, sinko, otpuštaju ti se grijesi!”
Možda i mi mislimo kao ljudi oko Isusa. Čini nam se da je značajnije kad netko na molitvu zajednice ili u nekom svetištu odloži štake i prohoda ili ustane iz invalidskih kolica i ozdravi. To je vidljivo, o tome se pripovijeda. Manje nas zahvati radost i oduševljenje kad netko iziđe iz ispovjedaonice s pečatom oproštenja grijeha koje se u toj duši događa po sakramentu ispovijedi. A ipak, to su čudesna djela Božje ljubavi. Čak, prema Isusovim riječima daleko veća i dragocjenija nego kad uzeti ustane, uzme postelju i prohoda. Počnimo se diviti divnim Božjim djelima u tajnama vjere kojima se hranimo, prepoznajemo ga na djelu u svakoj ispovijedi. Možda to i prečesto vidimo pa smo otupjeli na činjenicu da je svaki put čudo Božje ljubavi.
(Zvjezdan Linić; Gospodine samo reci riječ; TEOVIZIJA; Zagreb, 2008.)

OČE NAŠ, ZDRAVO MARIJO, SLAVA OCU

Preporučeno