7.1.2017.

by Duhos

U ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen.

Ps 2, 7-8.10-11
Obznanjujem odluku Gospodnju:
Gospodin mi reče:
»Ti si sin moj, danas te rodih.
Zatraži samo, i dat ću ti puke u baštinu,
i u posjed krajeve zemaljske.«

Opametite se sada, vi kraljevi,
urazumite se, suci zemaljski.
Služite Gospodinu sa strahom,
s trepetom se pokorite njemu.

EVANĐELJE; Mt 4,12-17, 23-25
A čuvši da je Ivan predan, povuče se u Galileju. Ostavi Nazaret te ode i nastani se u Kafarnaumu, uz more, na području Zebulunovu i Naftalijevu da se ispuni što je rečeno po proroku Izaiji: Zemlja Zebulunova i zemlja Naftalijeva, Put uz more, s one strane Jordana, Galileja poganska – narod što je sjedio u tmini svjetlost vidje veliku; onima što mrkli kraj smrti obitavahu svjetlost jarka osvanu. Otada je Isus počeo propovijedati: “Obratite se jer približilo se kraljevstvo nebesko!”

I obilazio je Isus svom Galilejom naučavajući po njihovim sinagogama, propovijedajući Evanđelje o Kraljevstvu i liječeći svaku bolest i svaku nemoć u narodu. I glas se o njemu pronese svom Sirijom. I donosili su mu sve koji bolovahu od najrazličitijih bolesti i patnja – opsjednute, mjesečare, uzete – i on ih ozdravljaše.

MEDITACIJA
Isuse, Tvoj i naš Otac i nas želi u svijetu zato da bismo tom svijetu prenijeli tvoga Duha, da u ovome svijetu bude više svjetla i istine.
Otac ne želi da nas zarobi mentalitet zla u svijetu.
U svijetu smo, ali nismo od ovoga svijeta!
Želimo s tobom, Isuse, biti u službi novoga svijeta, nove zemlje i novog neba.
Dao si nam novo srce, nov si duh udahnuo u nas!
Novi smo kvasac za novi kruh i hranu cijeloga svijeta.
Daj nam snage da ne iznevjerimo tvoja očekivanja, nego da budemo u svemu nahranjeni tobom koji si hrana ljudima i svijetu oko nas.
Fra Zvjezdan Linić

ZAMOLBE
Gospodine, svjetlosti svijeta, k tebi se slijevaju ljudi izmučeni bolestima, patnjom i brigom. Traže spasenje i ozdravljenje duše i tijela. Otvori naša srca za tvoj novi početak.

OČE NAŠ, ZDRAVO MARIJO, SLAVA OCU

Preporučeno

Leave a Comment