28.04.2018.

by Duhos

U IME OCA I SINA I DUHA SVETOGA. AMEN.

Ps 98, 1-4
Pjevajte Gospodinu pjesmu novu,
jer učini djela čudesna.
Pobjedu mu pribavi desnica njegova
i sveta mišica njegova.

Gospodin obznani spasenje svoje,
pred poganima pravednost objavi.
Spomenu se dobrote i vjernosti
prema domu Izraelovu.

Svi krajevi svijeta vidješe
spasenje Boga našega.
Sva zemljo, poklikni Gospodinu,
raduj se, kliči i pjevaj!

EVANĐELJE; Iv 14, 7-14
Da ste upoznali mene, i Oca biste moga upoznali. Od sada ga i poznajete i vidjeli ste ga.” Kaže mu Filip: “Gospodine, pokaži nam Oca i dosta nam je!” Nato će mu Isus: “Filipe, toliko sam vremena s vama i još me ne poznaš?” “Tko je vidio mene, vidio je i Oca. Kako ti onda kažeš: ‘Pokaži nam Oca’? Ne vjeruješ li da sam ja u Ocu i Otac u meni? Riječi koje vam govorim, od sebe ne govorim: Otac koji prebiva u meni čini djela svoja. Vjerujte mi: ja sam u Ocu i Otac u meni. Ako ne inače, zbog samih djela vjerujte. Zaista, zaista, kažem vam: Tko vjeruje u mene, činit će djela koja ja činim; da veća će od njih činiti jer ja odlazim Ocu. I što god zaištete u moje ime, učinit ću, da se proslavi Otac u Sinu. Ako me što zaištete u moje ime, učinit ću.”

MEDITACIJA
Tko vjeruje u mene, djela koja ja činim i on će činiti. Najvažnije je da ostaneš vjeran istino. Mnogi vide istinu, ali brzo zatvaraju oči i hitro je mimoiđu, bježe od nje jer se boje posljedica koje bi morali povući.
Najvažnije je da ostaneš postojan, makar morao iskusiti i gorke trenutke. On se u Getsemaniju krvlju znojio vapeći: „Oče! Ako hoćeš, otkloni ovu čašu od mene.“ No, nije ustuknuo. A koliko ih je koji su zastupali istinu, a onda požalili taj korak i umah se kukavički povukli. Bilo pod pritiskom ili prijetnjom posustali su, poljubili ruku mučitelju i sagnuli glavu da ih potapša.
Križ nije simbol muke nego pobjede. Pobjede nad strahom, popustljivošću, oportunizmom, niskošću. On je simbol čovječnosti.
(M. Malinski; Riječ za svaki tjedan; Đakovo, 1984.)

MOLITVA
Gospodine dođi po mene kad se nađem u slijepim ulicama svoga života i daj mi vjerovati da moj život ima vječni cilj, makar ga često ne mogu vidjeti.

MOLITVA
KRALJICE NEBA RADUJ SE, ALELUJA!
JER KOGA SI BILA DOSTOJNA NOSITI, ALELUJA!
USKRSNU KAKO JE REKAO, ALELUJA!
MOLI BOGA ZA NAS, ALELUJA!

Preporučeno