Devetnica Božjemu milosrđu – 7. Dan

by Duhos

Isus: Danas mi donesi duše koje posebno časte i slave Moje milosrđe. Te duše najčešće su oplakivale Moju muku i one su najdublje prodrle u Moj Duh. One su živo ogledalo Mojeg Milosrdnog Srca. Te duše svijetlit će u budućem životu posebnom svjetlošću. Ni jedna od njih neće potpasti ognju paklenom. U času smrti posebno ću se pobrinuti za svaku od njih.

Molitva s. Faustine: Premilosrdni Isuse, Tvoje Srce je samo milosrđe. Primi u stan Tvojeg Premilosrdnog Srca one duše što posebno štuju i proslavljaju veličinu Tvojega milosrđa. Te su duše jake samom snagom Božjom u svakoj muci i protivštinama. One prednjače povjerenjem u Tvoje milosrđe. Te duše su sjedinjene s Isusom i nose na svojim ramenima cjelokupno čovječanstvo. One neće biti podložene strogom sudu, jer će biti u smrti obavijene Tvojim milosrđem.

Vječni Oče, pogledaj milosrdnim očima na one duše koje veličaju i štuju Tvoje najveće svojstvo – neiscrpivo milosrđe. One su uključene u Milosrdno Srce Isusovo. Te su duše živo Evanđelje. Njihova duša, prepunjena radošću, pjeva pjesmu najuzvišenijeg milosrđa. Molim Te, Bože, iskaži im milosrđe prema nadi i pouzdanju koje imaju prema Tebi. Neka se na njima ostvari Isusovo obećanje:”Duše, koje štuju Moje neistraživo milosrđe, branit ću kao Svoju vlastitu čast, a posebno u času smrti.”

Krunica Božjega  milosrđa

Na prva tri zrnca: Oče naš… Zdravo, Marijo… Vjerovanje

Slijedi pet desetica

  • Velika zrnca:

Vječni oče, prikazujemo ti tijelo i krv, dušu i božanstvo tvoga preljubljenoga Sina, Gospodina našega Isusa Krista, kao zadovoljštinu za naše grijehe i grijehe cijeloga svijeta.

  • Mala zrnca:

Po njegovoj pregorkoj muci, budi milosrdan nama i cijelome svijetu.

Završetak krunice:

Sveti bože, sveti jaki Bože, sveti besmrtni Bože, smiluj se nama i cijelome svijetu! (3x)

Zaključna molitva:

O, krvi i Vodo što potekoste iz Srca Isusova kao izvor milosrđa za nas, uzdam se u tebe!

Isuse, uzdam se u tebe! (3x)

Marijo, Majko milosrđa, moli za nas!

Majko milosrđa, moli za nas!

Sveta Faustina, moli za nas!

Sveti Ivane Pavle II., moli za nas!

Bl. Mihael Sopoćko, moli za nas!

Svi sveti širitelji Božjeg milosrđa, molite za nas!

Smiluj se nama i cijelome svijetu, Gospodine!

Preporučeno

Leave a Comment