Evangelizacija za vrijeme Dana prvog hrvatskog piva

by abuzgo

Tijekom Dana prvog hrvatskog piva u Osijeku koji su se održavali 2. – 27. kolovoza, skupina mladih u petak i subotu, 25. i 26. kolovoza priključila se toj manifestaciji s ciljem evangelizacije.
Pokušaj je to zajedničke suradnje nekoliko zajednica koje djeluju u gradu, Duhosa, Skaca, Frame i mladih koji djeluju na župama uz pomoć u pripremi i realizaciji zajednice Evangelion iz Zagreba.
Projekt je nazvan Limunada, znakovito jer su posjetiteljima dijelili limunadu koju su zajednički sami pripremali, ali i slikovito pokušali donijeti nadu u ova često siva, tmurna vremena.
Samoj evangelizaciju prethodile su pripreme, one fizičke u pripremi limunade, ali i one duhovne u kojoj je zajednica duže molila na tu nakanu, ali i u ta dva dana zajedničke mise i klanjanja u Župi sv. Luke u Josipovcu prije samog odlaska na Dane piva.
Mladi su posjetiteljima dijelili limunadu i poticali ih na razgovor te kroz to pokušali donijeti Istinu, radosnu vijest, posvjedočiti zašto su tu, tko je za njih Bog i sl. Svi posjetitelji su reagirali jako pozitivno, zahvalno i sretno ne očekujući takav susret s mladima koji su isto tako posvjedočili kako su bili ispunjeni i radosni u svim tim susretima.

Preporučeno