Hodočašće u Ludbreg i Varaždin

by abuzgo

U subotu, 21. listopada 2023. Župa sv. Luke iz Josipovca zajedno s Udrugom DUHOS Osijek hodočastila nje acionalnom Svetištu Predragocjene Krvi Kristove u Ludbregu te su posjetili Varaždinsku katedralu.

Po dolasku u Ludbreg vlč. Petar Mlakar, župnik in solidim, uveo nas je s nekoliko riječi u povijest svetišta. Ovo je jedino ovakvo svetište u Hrvatskoj te možemo reći da je ovo najveće blago koje imamo. Doista, rekao je vlč. Mlakar, ovo je središte svijeta, jer je ovdje Krist potvrdio svoje riječi da je s nama do svršetka svijeta te da želi biti s nama.

Nakon prikazane povijesti svetišta vlč. Mlakar je predmolio litanijske zazive Krvi Kristove, te pozvao hodočasnike da prvo zahvale na onome što su primili, a potom izreknu svoje molitvene nakane.

Nakon pobožnosti hodočasnici su se uputili prema svetištu gdje su sudjelovali na svetoj misi koju je predslavio vlč. Mlakar u zajedništvu s svećenicima koji su došli sa svojim vjernicima. U propovijedi vlč. Mlakar je istaknuo snagu vjere. Pozvao je vjernike da poput Abrahama koji je povjerovao protiv svake nade i mi slijedimo taj put. Naveo je svjedočansva vjernika koji su primili od Gospodina uslišanje svojih molitava po Kristovoj Krvi te svjedočanstva o primljenoj snazi i utjehama kada njihova molitva nije bila uslišana. Bog je onaj koji je uz nas u svim situacijama našega života.

Nakon svete mise hodočasnici su se uputili prema Varaždinu gdje ih je dočekao mons. Antun Perčić, generalni vikar Varaždinske biskupije. Mons. Perčić je govorio o povijesti biskupije i katedrale, a nakon toga hodočasnici su izmolili deseticu krunice.
Potom je uslijedilo slobodno vrijeme gdje se moglo prošetati Varaždinom te upoznati s ovim gradom. 😊😇🙏

Hvala Svetište Predragocjene Krvi Kristove i mons. Perčiću koji su nas raširenih ruku i otvorena srca primili i približili veličinu i snagu euharistije.

Preporučeno