Produžene prijave za 12. nadbiskupijski križni put

by Duhos

Dvanaesti nadbiskupijski križni put za mlade održat će se 1. travnja 2017. godine. Bit će to oblik priprave na predstojeći Susret hrvatske katoličke mladeži koji se u našoj Nadbiskupiji i gradu Vukovaru održati 29. i 30. travnja 2017. Križni put ići će kroz grad Vukovar.

Pozivamo sve mlade na prijavu putem maila : prijave.duhos@gmail.com do četvrtka 23.3.2017.

Potrebno je donijeti 30kn na  klanjanje u utorak, za autobus do Vukovara i nazad.
Program:
Mladi će se kretati na relaciji dugoj 22 km: Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata – crkva sv. Filipa i Jakova – crkva Kraljice Mučenika – crkva Gospe Fatimske.
Dolazak i okupljanje je do 7:30 sati.
Euharistijsko slavlje biti će po završetku Križnoga puta u crkvi Gospe Fatimske u Borovu Naselju oko 17 sati.

Svaki sudionik sa sobom treba ponijeti ručak od kuće, nešto za piće i samo najnužnije stvari jer, kako znamo, i najlakša stvar na dužem putu postaje najteža. Stvari obavezno treba nositi u ruksaku, jer je to najzgodnije i najpraktičnije. Treba izbjegavati nošenje stvari u vrećicama i u rukama, jer to stvara poteškoće u hodu. Dobro je ponijeti nešto za zaštitu od kiše i obuti laganu obuću.Mladi ne smiju nositi CD i MP3 player i slično, kao ni alkoholna pića.

Iz gore navedenoga očito je da neće biti lako izdržati, prije svega, fizički napor, ali druženje pješačenjem, međusobno upoznavanje, radost, stjecanje novog iskustva, molitva, žrtva, pokora, korizmeno odricanje, strpljivost, post…, a posebno žuljevi sigurno su blagoslovljeni od Boga!

Preporučeno