Volontiranje u Domu za stare i nemoćne

by admin

Na četvrtu nedjelju Došašća, 22.12., bili smo u već tradicionalnom posjetu štićenicima Doma za stare i nemoćne. Lijep broj mladih se okupio, i u ovom vremenu darivanja, poklonio svoje vrijeme i svoju radost štićenicima Doma. Susret su vodili pater Arek i Una Franz, alumni, doktorica medicine.

Na početku je sve okupljene pater Arek pozvao na razmišljanje o Riječi Božjoj te nedjelje, iz Evanđelja po Mateju, 1. poglavlje, 18-24 redak. Pater Arek nas je pitao tko su naši uzori i preporučio nam kao uzor lik svetog Josipa, koji je prava duhovna «faca«. Dobro je, poput svetog Josipa, biti zagledan u Gospodina, sve mu predati, i donositi odluke zajedno s Njime. Bog upućuje Josipu riječi: «Ne boj se Josipe!», koje i nama ulijevaju sigurnost. I kao što je Josip primio Božju Riječ, tako i mi trebamo uzeti Bibliju u ruke i čitati.

Nakon ovih riječi ohrabrenja svi smo zajedno zapjevali «Djetešce nam se rodilo». Potom smo izveli kratki igrokaz o mladoj osobi koja je odlučila susresti Boga. Susret se zaista i dogodio, Boga je prepoznala u starici s kojom je podijelila svoje kolače i sok.

U drugoj polovici susreta, nakon još jedne pjesme, uslijedili su individualni razgovori volontera i štićenika Doma. Imali smo i nešto kolača koje smo ispekli i zajedno pojeli, tako da je razgovor sličio igrokazu koji smo prethodno izveli. U osmjehu i zahvalnom pogledu staraca i mi smo imali priliku susresti Boga.

Ovo volontiranje uvelike je obogatilo naše Došašće. Kući smo se vratili punih srdaca, zahvalni za ovako lijepo iskustvo i susret.

Una

Preporučeno

Leave a Comment