Veliki petak

by Duhos

Želim večeras doći na obred Muke Isusove. Današnja je večer spomen-dar Ljubavi Boga prema čovjeku. Kako? NE MOGU OBJASNITI! U moj mali mozak ne može stati Božji plan spasenja.
Danas ćemo razmatrati u ključu izraza NE MOGU OBJASNITI.
Prolazio sam u životu različite faze proživljavanja muke Gospodnje. Prije svega dan je posta koji mi se uvijek poistovjećivao s mukom za želudac i glavu. Čekao sam da što prije prođe, a još navečer u crkvu. Proživljavao sam Veliki Petak kao dan tuge jer je Gospodin Isus umro. Danas proživljavam Veliki Petak i Isusovu patnju u duhu zahvaljivanja. Kako? NE MOGU TI OBJASNITI dok sam ne uđeš u misterij križa.
Večeras imat ćeš priliku osjetiti zagrljaj raširenih ruku. Prije svega te su ruke bile raširene dok je Isus sjedio u majčinom krilu. Potom kada je naučavao, liječio slabe i nemoćne. Sada su te iste ruke raširene za tebe. Kako? NE MOGU OBJASNITI.
Bog ljubi. Dok Isus umire na križu ne pita “Isplati li mi se to jer svejedno neće mi povjerovati!” Božja ljubav prekoračuje našu pomisao što ljubav jest.
Dok je Isus umirao na križu izgovarao je tvoje ime. Već tada te je vidio. I nije odustao.
Njegova smrt uništava smrt i grijeh, pobjeđuje Sotonu. Postoji li sretnija vijest?
Večeras ću poljubiti križ, pa i ti isto. Molim te kad budeš ljubio Isusov križ učini to s potpunim uvjerenjem i ljubavlju i predaj Isusu svoj život. Ja ću tako učiniti.

 

pater Arek Krasicki, CSSp

Preporučeno