MLADI I ODUŠEVLJENI DOBROČINITELJI

by abuzgo

U srijedu, 15. studenoga 2017. godine u Novom studentskom domu u Osijeku održan je susret studenata koji se žele baviti humanitarnim radom kao jednom od aktivnosti studentske udruge „Duhos“. Odaziv je bio iznenađujuć, okupio se veliki broj studenata u želji da čine dobro.
U sobi p. Areka, sveučilišnog kapelana, studenti su se okupili oko gospođe Jasne Kraljičak, također djelatnice Sveučilišta, voditeljice ove kreativne radionice. Ona već nekoliko godina sa studentima pravi čuda. Koliko je ovaj rad među studentima prihvaćen i popularan pokazuje činjenica da su se tu našle – jedna studentica, a već mlada nevjesta, i jedna bivša studentica, koja je diplomirala, dobila posao u struci, ali je još uvijek „ozračena“ dobrotom i maštovitošću koje je tijekom studija doživjela u radu mladih kreativnih ljudi „Duhosa“, i to je nastavila raditi.
Ozračje tijekom rada je opušteno i radosno, ali se osjeti sabranost i želja da plodovi rada budu što ljepši, jer prave neobične adventske kalendare. Za svaki dan tijekom 24 dana adventa nalazi se poruka s brojem – citat iz Biblije. Cilj izrade ovakvih kalendara je potaknuti ljude da svakoga dana tijekom adventa otvore Sveto pismo, pronađu dio, pročitaju tekst te tako pripreme svoja srca za dolazak Kralja. Njihova „mentorica“, gospođa Kraljičak sigurno i uspješno vodi tijek rada, sa željom da svaki uradak bude izraz dostojanstva onih koji će ove kalendare kupiti, kao i one kojima će se prodajom – za Božić, bar malo ublažiti osjećaj poniženja i beznađa siromašta – materijalnog, ali i duhovnog.
Ana Penić

Preporučeno