Posjet Dječjem domu Klasje

by Duhos

29. ožujka 2017. godine volonteri su posjetili Dječji dom Klasje u Osijeku s ciljem iskazivanja ljubavi onima kojima je ona najpotrebnija.Volontere DUHOS-a prevodili su pater Arek Krasicki , uz prisustvo gospođe Jasne Kraljičak, koja ujedno i vodi volontersku skupinu.

Uvodnu riječ održao je pater Arek govoreći djeci i mladima o značenju korizme, vremenu u kojem se sada nalazimo. Također se osvrnuo na značaj i život  sv. Franje Asiškog čiji smo život upoznali predstavom koju smo skupa s djecom čitali. Bilo im je zanimljivo slušati o životu sv. Franje te kako je on odlučio postati fratrom nakon što je prije u životu sve pokušao riješiti novcem. Najzanimljiviji dio im je bio kad je sv. Franjo čuo riječi „Franjo, idi popravi Crkvu moju“  što je i učinio.  Na papiriće koji su označavali „ciglice“  kojima možemo popraviti Crkvu, napisali smo što želimo popraviti na sebi u ovom razdoblju, a i nastaviti u tome. Pročitali smo nakane, odlučili se moliti za te osobe, ali i čuli ohrabrujuće riječi kako svi mi možemo postati sveti u onom zanimanju kojim ćemo se baviti.

Uz pjesmu i molitvu zaključili smo naše druženje s ovom predivnom djecom te izmjenom toplih zagrljaja te riječi punih ljubavi. Divno je znati da si pomogao nekome bar jednom toplom riječi, osmijehom ili zagrljajem.

A.P.

 

Preporučeno