1. DUHOS BRUCOŠIJADA

by abuzgo

U subotu 27. 10. 2018. godine, u terminu 10-18h održana je 1. DUHOS brucošijada u vjeronaučnim prostorijama crkve svetog Ćirila i Metoda. Događaj je najavljivan putem naših društvenih medija uz naslove: DUHOS brucošijada 2018. godine; TNF – tebi netko fali (dođi na brucošijadu 27. 10. i možda Ga pronađeš); Upotrijebi me da po meni budeš – proslavljen, čašćen, voljen (svjedočanstva su istina o djelovanju Boga u našim životima).

Za ovogodišnju brucošijadu DUHOS-a je osmišljen duhovno-zabavno-edukativni program u svrhu građenja dubljeg zajedništva među studentima našeg Sveučilišta J.J. Strossmayera te upoznavanje novih studenata (brucoša) sa radom DUHOS-a. Ovim smo događajem pokušali odgovoriti na pitanja vezana uz snalaženje u novom gradu, koga pitati za pomoć i savjet te na pitanja osobnog karaktera kao pitanje zadovoljstva samim sobom i traženja jednostavnih životnih rješenja.
DUHOS brucošijada je započela u 10h sa svetom misom u crkvi svetog Ćirila i Metoda koju je predvodio studentski kapelan vlč. Mario Žigman, a animirao je DUHOS band. Nakon zajedničke svete mise, uslijedilo je upoznavanje te je grupa mladih izvela skeč pod nazivom „Ti si sve“ u kojem su prikazali česte kušnje koje nas polako ali sigurno odvajaju od Gospodina i stvaraju zid u našim odnosima. Međutim, Gospodin je taj koji nas nikad ne napušta. Nakon izvedbe naših studenata, druženje je nastavljeno na zabavan i kreativan način u vjeronaučnim dvoranama. Uslijedio je zanimljiv kviz s mnoštvom pitanja koje su pripremili naši studenti uzimajući biblijsku i raznovrsnu tematiku. Sve prisutne osobe su sudjelovale na način da su dobili balon (zelene boje-boja brucošijade) i u balonima su bili citati iz Biblije te iz života svetaca s početkom ili krajem citata. U roku od 15sekundi se trebalo točno odgovoriti na dano pitanje (ako se nije stiglo odgovoriti ili se pogrešno odgovorilo, balon se bušio). Na taj način smo oformili parove koji su se trebali u 10minuta upoznati i otkriti svoje sličnosti i različitosti i iznijeti ih pred ostalima.
Nakon ručka svi su se opustili uz zabavne plesove te je uslijedila zajednička molitva krunice Božanskom milosrđu, kao uvod u radni dio naše brucošijade. Poslušavši svjedočanstvo uz projicirani film „Dodir majstorove ruke“ studenti su osmislili radionice u kojima se promišljalo o ključnim točkama filma u svjetlu svojega života. Podijeljene su izrađene puzzle u različitim bojama te su tako oformirane grupe i svaka je grupa imala svojeg voditelja koji je postavljao pitanja na danu temu te grupe. Teme su bile:
1) Puknuta žica – grijeh
2) Violina – Božje djelo
3) Melodija – talenti
4) Sjaj prašine – predrasude
5) Most – motivacija (pozitivna i negativna)

Nakon razgovora i iznošenja svojih mišljenja uz dane teme, pomoću puzzli se oformirala velika slika na kojoj se nalazio citat iz Novog zavjeta: Različiti su dari, a isti Duh. (1.Kor 12,4)

Susret je završen klanjanjem pred Presvetim uz zahvale Gospodinu za sve darovane talente i na mogućnost prepoznavanja tih talenata i za sve milosti kojima je darivao tokom cijelog dana.
Marija Terzić

Preporučeno