Sveta misa zadnjeg utorka u mjesecu s trojicom kapelana

by abuzgo

U utorak 25. rujna u osječkoj župi svetih Ćirila i Metoda misno povodom zadnjeg utorka u mjesecu predvodio je p. Arkadiusz Krasicki CSSp, a koncelebrirali su novi sveučilišni kapelan vlč. Davor Vuković te novi studentski kapelan vlč. Mario Žigman.
Pater Arek u svojoj je homiliji, osvrćući se na dnevno evanđelje, istaknuo kako nam se možda, dok gledamo Mariju i zgode u kojima ju evanđelje spominje, čini kako njezina komunikacija s Isusom nije bila baš najbolja, kako ju Isus stavlja po strani. No, Isus je svima nama htio na takav način pojasniti kako vršenjem Božje volje i osluškivanjem postajemo svi zajedno jedna obitelj, majka i braća, kako smo s razlogom postavljeni u neku situaciju koliko ona god nama bila teška. To je poziv i nama da u našim razgovorima i susretima ne odreagiramo na prvu, ne izbacimo odmah iz sebe svu gorčinu i ljutnju prema nekoj osobi koja nas je možda i povrijedila, nego da zaista promislimo o situaciji i pokušamo, poput Marije, pohraniti to u svoje srce te strpljivo i s ljubavlju pristupiti toj drugoj osobi.
Studenti su sastavili vlastitu molitvu vjernika u kojoj su zahvalili p.Areku na djelovanju, molili za nove duhovnike i akademsku godinu koja je pred nama, one koji će tek doći na studij, nova svećenička, redovnička zvanja i svete brakove te za preminule članove koji su bili dijelom studentskog pastorala. Po završetku svete mise uslijedilo je klanjanje pred Presvetim.

A.Buzgo

Preporučeno