Utorak s vlč. Mariom Brkićem

by abuzgo

U utorak, 4. prosinca 2018., na našoj katehezi i klanjanju ugostili smo vlč. Marija Brkića, župnika u Sarvašu koji nam je progovorio o samopouzdanju na kojemu trebamo raditi te o vjeri koju bismo trebali sačuvati.
Navodeći razvoj društva s jedne strane, s druge nam se strane događa da se kod čovjeka javlja gubitak samopouzdanja te se pita vrijedi li uopće i ima li za njega mjesta u ovome društvu. Stoga, vlč. Mario ističe: “cilj nam je pronaći put prema jačanju samopouzdanja u čemu nam pomaže vjera, a do koje se dolazi iskustvom živoga Boga kojega smo osjetili u svome životu.
To iskustvo vjere nije kod svakoga jednako. Tu se ne moraš plašiti. Ti vjeru doživljavaš na svoj vlastiti način. Ti imaš svoj put vjere, svoje iskustvo vjere koje drugi nema. Sva ta različita iskustva vjere moraju se uklopiti u jedno zajedničko iskustvo vjere, a to je vjera crkve.”
Nadalje, svoju katehezu zaključio je citatom iz Druge poslanice sv. Pavla, apostola Timoteju gdje Pavao govori: „Dobar sam boj bio, trku završio, vjeru sačuvao“ (2 Tim 4, 7). Osvrnuvši se na taj tekst vlč. Mario ističe da je naš život boj, bitka ili natjecanje te nas sve pozvao da sudjelujemo u tom natjecanju jer smo tako jači. Trku završio – znači kako je život utrka s nekim. Vlč. Mario ohrabrio nas je tako što nam je posvijestio da mi imamo najbolji start jer startamo s Bogom i zbog toga se treba boriti. Nije bitna pobjeda, jer ni Pavao ne govori o tome da je pobijedio u toj utrci, nego je bitno sudjelovati i izdržati do kraja u toj utrci. Vjeru sačuvao – “u svemu tome”, kaže vlč. Mario, “trebamo sačuvati vjeru unatoč raznim preprekama. To je potrebno jer je vjera izvor samopouzdanja u svijetu budućnosti.”
Pozvao nas je da radimo na svome samopouzdanju tako da sačuvamo vjeru u Isusa Krista i tada ćemo biti najmoderniji i najnapredniji čovjek modernog društva.
Nakon kateheze uslijedilo je klanjenje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom.

Preporučeno