Plava crta
Nedjelja, 25.10.2020.

Facebook Facebook

Share
Like

U organizaciji udruge Luč iz Berka, 17. listopada 2020. godine održana je molitva za mir u duhu Asiza. Na tragu prakse pape Ivana Pavla II, ovaj molitveni susret održava se već 14. godinu. Ove je godine domaćin bila župa sv. Vinka Palottija u Vinkovcima. Dočekao nas je župnik, vlč. Ilija Sudar, a susretu je nazočilo više vjernika različitih vjerskih zajednica. Imam ef. Mirza Delić iz Vinkovaca i ef. Idriz Bešić iz Gunje, g. Dragica Aleksa, pripadnici Svjetskog molitvenog dana, Udruge DUHOS iz Osijeka, Udruge Rand iz Sesveta samo su neki od sudionika. Zajedno smo molitvom i pjesmom slavili Gospodina i susret zaključili sviješću da je najveća molitva u svakodnevnom životu zagovarati i živjeti mir i pomoći svima koji su u potrebi, bez podjela i predrasuda.
Susret je organiziran uz potporu Ekumenske inicijative žena iz Omiša.

Osvrt sa susreta:
„Tko je moj bližnji?“ Lk 10, 30
Do ovog susreta nosila sam u sebi brojna pitanja na koja nisam znala odgovore, ali i mišljenja drugih ljudi, koja nam ponekad, prijevremeno, zatvaraju vrata za vlastito iskustvo. Ipak, dogodila se ova lijepa prilika za susret i poziv za sudjelovanje te sad sa sigurnošću mogu reći da je u potrazi za odgovorima samo trebalo poći – odvažiti se. To je upravo ono što želim preporučiti onima koji, također tragaju za odgovorima. Svima nama želim susrete s vlastitim predrasudama i tuđim širinama, kako duhovnim, tako i ljudskim. Dopustimo si biti ugodno iznenađeni, boraveći u blizini i zajedništvu s drugima, pa ćemo na kraju dobro znati tko su naši bližnji.

Iva

Nedjelja, 25.10.2020.
Facebook Facebook
Share
Like

Povezani članci

Plava crta
18
lis
2020

Kreirana DUHOS aplikacija

Predragi, Ovim putem javljam radost koju izražavam zajedno sa svim studentima i njihovim darovima koje…

Plava crta
16
kol
2020

Bog traga za onim najdubljim u tebi – Mt 15, 21-28

Predragi, Koliko nam se puta dogodilo da je naša molitva ostala neuslišana? Kako smo se…

Plava crta
24
sij
2020

„Tko sam ne gori ljubavlju, ne može ljubavlju zapaliti drugoga”

Hladna studena večer podsjeća nas na zimsku idilu uz večernji ugođaj u dnevnoj sobi. Da…

Plava crta
23
sij
2020

Svjedočanstvo o Božjoj brizi

Hvaljen Isus! Moje ime je Kristina, imam 25 godina i odrasla sam u jednom malom…

Plava crta
DUHOVNOST OSJEČKIH STUDENATA
crta
Misija DUHOS-a je unošenje oduševljenja zdrave kršćanske duhovnosti na Sveučilište J.J. Strossmayera, promičiću vjeru i znanje kao dvije komplementarne dimezije, te duhovnost u svim aspektima suvremenog studentskog i svakodnevnog života.