Dragi studenti, profesori, te ostali članovi Sveučilišta J.J.Strossmayera!

Funkcija sveučilišnog kapelana na Osječkom sveučilištu postoji već petu godinu, a u okviru mog djelovanja razvija se zajednica studenata Duhos, kojoj imam veliku zahvalnost i odgovornost biti duhovnikom.

U DUHOS su dobrodošli svi studenti koji tragaju za Istinom, za duhovnošću i žele se razvijati kao cjelovite mlade osobe.

Zajednica Duhos virtualno egzistira putem portala www.duhos.com, na kojem već četvrtu godinu pratite sve obavijesti i novosti vezane uz aktivnosti, druženja, te sve ostale duhovne, molitvene i edukativne susrete. Uz Božji blagoslov i vodstvo, zajednica Duhos se razvila i kroz godine sazrijeva i oblikuje širok spektar svog djelovanja a sve aktivnosti imaju snažno duhovno uporište i snagu.

Misija našeg djelovanja je unošenje oduševljenja zdrave kršćanske duhovnosti na naše Sveučilište, promičući vjeru i znanje kao dvije snage koje se nadopunjuju, te duhovnost u svim aspektima suvremenog svakodnevnog života. Tako nastojimo prevenstveno studentima, te svima ostalim uključenima, pružiti mogućnost cjelovitog osobnog razvoja. U nastavku pročitajte aktualne sadržaje na koje ste pozvani. Dobro došli u zajednicu DUHOS!

Voli vas i za vas moli, 
sveučilišni kapelan p. Arkadiusz Krasicki – Arek

 

Sveučilišni kapelan i DUHOS u ak. godini 2011./2012.

OSOBNI SUSRETI

U novom studentskom domu, ured 125C (pored učionice) 
– ponedjeljkom 19h-20h
– utorkom 10h-12h
– srijedom 21h-22h

Kabinet na Ekonomskom fakultetu u Osijeku – preko puta kantine
– srijedom 10-12 h i od 14-16h
– četvrtkom 10-12 h i od 14-16h
– petkom 10-12h

Kontakt p. Arek: arek@duhos.com 
Ukoliko trebate savjet, molitvu, sakrament ispovijedi, razgovor… javite se vašem studentskom dušebrižniku.

 

SVETE MISE

Kapelica Snježne Gospe u Donjem Gradu – utorkom sv. misa i klanjanje za studente od 19.30h, animira studentski zbor VIS DIOS
Kapelica Snježne Gospe u Donjem Gradu – srijedom u 19.30h Gospina misa
Osječka konkatedrala – sv. misa nedjeljom u 11.30h

SUSRET SA ŽIVIM BOGOM – KLANJANJE: Kapelica Snježne Gospe u Donjem Gradu – svaki UTORAK od 20 sati u kapelici Snježne Gospe u Donjem Gradu

 

VJERONAUK ZA STUDENTE – srijedom u dnevnom boravku novog studentskog doma, od 20.30 sati – početak 12. listopada 2011.

DUHOVNE OBNOVE I SEMINARI redovito se održavaju u Korizmi, prije Božića, na početku ak. godine i tijekom ak. godine prema najavama, a točne najave duhovnih obnova i seminara ćete na vrijeme pronaći na www.duhos.com

ZNANSTVENE TRIBINE za studente – svaki mjesec na Ekonomskom fakultetu u Osijeku – obavijesti redovito na portalu

DUHOVNA KNJIŽNICA: U novom studentskom domu, ured 125C – besplatno posuđujte duhovne knjige u vrijeme rada ureda  NA EKONOMSKOM FAKULTETU

TEČAJEVI: Održavaju se u novom stud. domu u tulumarnici (učionici pored kantine) – uskoro otvaramo prijave na ovogodišnje tečajeve!
Tečaj francuskog jezika
Škola gitare – u u novom st. domu je vježbaonica gitare, vježbajte na našim gitarama ukoliko ne možete nabaviti svoje!

VOLONTIRANJE: Akcije volontiranja redovito prema dogovoru, termini sastanaka i akcija na www.duhos.com: u starački dom u Osijeku, prihvatilište za beskućnike, Dom za djecu “Klasje”, druga mjesta gdje je potreban angažman u zajednici, prema dogovoru.

SVJEDOČANSTVA: svoja iskustva žive vjere i Božje prisutnosti podijeli s nama – pošalji svoje svjedočanstvo na arek@duhos.com i ohrabri druge svojim iskustvom, napretkom i radošću u Gospodinu. Svjedočanstva pročitaj ovdje.

Svjedočanstvo možeš podijeliti s nama i putem forme.

ANGAŽMAN U DUHOSU: Potrebne su nam tvoje ideje, tvoje pisanje i tvoji savjeti! Želiš li raditi na portalu ili imaš drugih ideja za projekte, javi se na arek@duhos.com… Neka se tvoji jedinstveni talenti realiziraju na dobrobit drugih, ali i za tvoj osobni napredak!

 

 

 

Preporučeno

Leave a Comment