Duhovna obnova za djevojke

by admin

U kasno poslijepodnevnim satima prvog petka mjeseca listopada, nas 20-tak djevojaka, okupilo se u Rezidenciji Družbe Isusove, kako bismo prisustvovali duhovnoj obnovi pod stručnim vodstvom patera Areka i obitelji Malih Marija.

 

Na samom početku našeg zanimljivog druženja, održano je poučno predavanje o krunici, iz kojega smo saznali kako je na taj dan, točnije 7. listopada 1571. godine, bila velika pomorska bitka kod Lepanta. Taj spomendan utemeljen je kao zahvala Gospi za veliku pobjedu kršćanske flote nad turskom te se svake godine slavi pod imenom BDM od krunice.

Slijedilo je predstavljanje i upoznavanje, zatim zdušno pjevanje u pratnji patera na gitari, a potom još jedno predavanje gdje smo zazvali Duha Svetoga za posebno izabrana dva dara, za koja ćemo se moliti tijekom obnove. U 18 sati otišli smo na misu, pod kojom smo imali mogućnost ispovjediti se. Nakon mise ostali smo na klanjanju, gdje smo molili, razmišljali i radosno pjevali, poznatu nam pjesmu, Isuse, volim te. Na kraju smo se okupili u svojoj prostoriji gdje smo slušali posljednje predavanje toga dana, koje smo proveli na opušteniji način, sa smješkom na licu. U učionici opet pjevamo i razgovaramo o Crkvi, pozivima, braku i samoći. Dolazimo do zaključka da nam je svima potrebna povučenost i tišina, u kojoj ćemo znati utišati buku svijeta i stvoriti svoj kutak blažene šutnje u kojoj Bog progovara.

Prijeko je potrebno osigurati si prostor za svetu tišinu i šutnju, u kojoj će Bog, naše sićušno sjeme, ukloniti s kamenja i trnja te ga spustiti na plodno tlo.

Neka nam Marija, koja je uzor primanja Božje Riječi,  izmoli milost da i mi budemo spremni, poput nje, otvoriti svoj život zahtjevu božanske riječi, da Božju riječ slušamo, čujemo i živimo.

Studentica 2. godine Učiteljskog fakulteta, Tena Duran

 

 

 

Preporučeno

Leave a Comment