Studentski.hr – svjetlija budućnost studentima

by admin

Predstavljamo vam novi studentski portal – Studentski.hr

Dok mnogi zapnu na razmišljanju o problemu, nekolicina problem odluči riješiti. Slično se dogodilo i u slučaju pokretanja portala Studentski.hr – mjesta gdje koje bi postalo centralno raskrižje prepoznavanja i odgovaranja na studentske potrebe. Mozgajući o tome kako omogućiti prosječnom studentu sve što mu treba na jednom mjestu, polagano se dolazilo do osmišljavanja finalnog koncepta – opskrbiti studente svim najbitnijim informacijama i potrebnim materijalima. Na portalu Studentski.hr koji je s radom krenuo krajem rujna 2013. godine tako možete naići na rubriku Vijesti koja vam svakodnevno donosi najnovije informacije iz studentskog svijeta iz cijele Hrvatske. Nadalje, popisane su i na karti locirane sve studentske institucije, od menza, SC-ova, fakulteta, kontakti studentskih predstavnika itd. Rubrika Materijali pruža svakom studentu mogućnost downloada i uploada skripta iz svih kolegija, a posebno bitno je i to da su na jednom mjestu popisani svi kolegiji koje student može slušati, sa svih fakulteta u RH. Tu je i svakodnevno ažuriran popis studentskih poslova, kao i Oglasnik, mjesto gdje svatko može besplatno oglasiti svoju ponudu, ali i pronaći što mu treba. Na kraju, tu je i popis studentskih udruga i projekata koji je pružio dugo očekivan medijski prostor studentskom aktivizmu i trudu.

Ako vas zanima tko stoji iza razvijanja ideje i koncepta, radi se inicijalno o dvojici studenata zagrebačkog FER-a, Branimiru Čulini i Luki Štambuku, kojima se nedugo nakon pridružuje i ostatak vodstva Studentskog.hr. Ovaj projekt samo je jedan u nizu projekata koji svjedoče da mladi u Hrvatskoj nisu inertni i da su itekako spremni raditi i sami sebi, a na koncu i svim studentima, priskrbiti bolju i ljepšu svakodnevicu. Činjenica da Studentski.hr okuplja više od 70 studenata s raznih fakulteta i iz raznih dijelova lijepe naše svjedoči kako su studenti sposobni biti pokretači pozitivnih promjena u društvu.

Kvalitetu i potencijal projekta od početka podržavaju Agencija za mobilnost Europske Unije i Sveučilište u Zagrebu, a generalni partner projekta je i Zagrebačka banka, poznata po prepoznavanju i podržavanju aktivizma mladih.

Preporučeno

Leave a Comment