Pleši sa mnom, neće (besplatni) tečaj cijeli život trajati

by Duhos

U subotu 18. lipnja 2016. završio je besplatni tečaj plesa za proteklu akademsku godinu koji se održavao u novom studenskom domu u Osijeku. Tečaj se održavao 7 subota od 10 do 12h, čije se vodstvo izmjenjivalo među tri vrlo iskusna voditelja iz Športsko-plesne udruge Feniks. Bile su to vrlo zanimljive, korisno provedene i humorom ispunjene subote, gdje smo se svi pobliže upoznali, s vremenom opustili i katkad satima nakon tečaja ostajali družiti.
Osobno, strah i sram je potpuno otklonjen, sad samo čekam priliku za zabavu, da zaplešem. Daleko od toga da odlično plešem, i dalje često griješim u učenim koracima, no mnogo sam opuštenija i spremnija. Najbolje se uči na vlastitim greškama, samo ih osmijehom trebamo prihvaćati i ustrajati dalje, a ne posustajati i odustajati.
Među mnogobrojnim plesovima koje smo učili bili su valcer, disco-fox, swing, posve zanimljiv tango, drukčiji od onoga što na prvu zamišljamo, dvokorak koji je vrlo često prisutan u svatovima i na zabavama različitog tipa.
Bilo je različitih situacija od gaženja, krivih koraka, do neviđenih situacija gdje je došao mnogo veći broj dečki nego djevojaka, gdje su djevojke morale prve prići i izabrati jednog plesnog partnera, vjerujte nije bilo nimalo ugodno, niti lako jednog od svih njih izabrati. Do tada sam uvijek smatrala kako su muškarci ti koji trebaju prvi prići, pa bih nastavila sjediti, čekati. Sada ipak uočavam kako sam se za to vrijeme mogla naplesati.
Odlično raspoložena išla sam doma i ukućanima prenosila iskustva, sve od „fora“ do plesnih koraka. Bit svega bio je širiti ljubav, razumijevanje, prihvaćati jedni druge i antitalente pretvoriti u talente. Svako je iskustvo neprocjenjivo – tako i ovo.
Čovjek ne može čuvati veliku radost samo za sebe, potrebno ju je prenijeti drugima. U svakom slučaju, postali smo prisniji i najvažnije pokazali smo da imamo hrabrosti i odvažnosti suočiti se sa strahom i sramom i na taj način smo ga svladali, sada jedva čekamo zaplesati. Izvucimo pouku iz svega što nam se dogodi. Mijenjali smo plesne partnere, što je odlična stvar da se osjeti razlika kada vas vodi profesionalac ili početnik, s profesionalcem je takav odmor, lijek za dušu, dok s početnikom zna biti zanimljivo, no sve je stvar vježbe, i profesionalac je nekada bio početnik.
Početkom iduće školske godine nastavljamo besplatan tečaj plesa na istom mjestu u isto vrijeme, s najboljim trenerima plesa u gradu te se nadamo i novim sudionicima.
Mi ne želimo propustiti prilike i zabave koje nam život pruža, a vi?

Vesna Sikavica

Preporučeno

Leave a Comment