Četvrti korizmeni seminar

by Duhos

Ovaj utorak, 28. ožujka, našu župu posjećuje velečasni Robert Farkaš. Zanimljivo je da je upravo on imenovan prvim studentskim kapelanom Slavonskog Broda 2014. godine. Budući da cijelo vrijeme radi sa studentima, zasigurno nam ima puno toga za reći. Ostaloj je javnosti poznat kao velečasni koji je u župnim obavijestima apelirao da se većina ljudi neprikladno odijeva u crkvi i da bi to trebalo promijeniti te tako stekao simpatije mnogih vjernika jer ne samo da je primijetio ovaj problem, već je i odmah reagirao. Studenti iz Slavonskog Broda opisuju ga kao divnog svećenika, čovjeka koji je uvijek spreman za šalu i zezanje, čovjeka koji jako voli mlade ljude i uvijek je spreman za nove pothvate. I sami znamo koliko mi mladi trebamo uzore koji bi nas vodili i pokazali nam pravi put jer na nama svijet ostaje.
Neka nam još jedan u nizu korizmenih seminara bude vodič kroz ovu korizmu. Jer korizma je najbolje vrijeme za duhovni rast i razmišljanje ne samo o Bogu, već i o samima sebi.

Stoga, ako tražite nadahnuće ili inspiraciju, ako ste željni malo mira i dobrog duhovnog jela, ako želite čuti što nam to ima za reći velečasni Robert Farkaš, navratite u crkvu svetih Ćirila i Metoda u 20 sati. Čekamo vas.

Andrea Krejči / duhos.com

Preporučeno