Što je važno znati vezano uz SHKM u Vukovaru

by Duhos

Nešto više od dva mjeseca i okupit ćemo se u Vukovaru na jubilarnom, desetom Susretu hrvatske katoličke mladeži. Što je važno znati prije odlaska na Susret

Želiš doći na SHKM u Vukovar?
Ako imaš između 16 i 30 godina, prijavi se svome župniku sa svim potrebnim podacima koje tražimo u tablici (tablicu župnik može pronaći na  web stranici http://shkm2017.com u dijelu Multimedija-Dokumenti). Ispunjenu tablicu župnik će poslati Povjereniku za pastoral mladih svoje nad/biskupije. Vremena za prijavu imaš do 19. veljače 2017. kada se prijave zaključuju. Svaki sudionik uplaćuje kotizaciju u iznosu od 30 kuna prilikom prijave. U kojoj ćete župi biti smješteni, znat ćete krajem ožujka-početkom travnja. Svaka župa sama organizira prijevoz i odlučuje hoće li ostati u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji do 1. svibnja (ponedjeljak). Kod župa domaćina potrebno je stići do 15.00 sati u subotu, 29. travnja 2017. Za sve koji ostaju 1. svibnja, priređen je “turistički vodič” koji će vas informirati o tome što možete posjetiti u našoj Nadbiskupiji. U nedjelju, 30. svibnja, u Vukovaru vas očekuje bogat program od jutra do 20.00 sati kada završava koncert na središnjoj pozornici.

Želiš sudjelovati u kampanji “Startaj novu nadu” i pomoći Vukovarskoj bolnici?
Uzmi karticu tekućeg računa ili kreditnu karticu i rezerviraj svoj par Startas tenisica s logotipom SHKM-a u Vukovaru po cijeni od 220 kuna za jedan par. Naručiti Startasice uz pomoć kartice tekućeg računa ili kreditne kartice na stranici https://www.indiegogo.com/projects/startaj-novu-nadu-shkm-2017–2#/ možeš uz samo nekoliko klikova. Kako? Evo uputa http://shkm2017.com/vijesti/kako-sudjelovati-u-akciji-startaj-novu-nadu

Ako do 28. veljače prikupimo minimalno 1 000 narudžbi tenisica, Borovo će krenuti s izradom i Startasice ćete dobiti na SHKM-u u Vukovaru. Ako ne dolazite na Susret mladih, Startasice ćemo vam poslati. Imate još malo vremena za uključiti se u ovu kampanju s plemenitim ciljem pomoći vukovarskoj bolnici dijelom prihoda od prodaje.

Želiš se prijaviti kao obitelj-domaćin?

U Đakovačko-osječku nadbiskupiju dolaze gosti iz cijele Hrvatske i inozemstva koji će trebati smještaj. Otvorite vrata svojega doma i ugostite mlade koji dolaze na Susret. Domaćini mogu biti svi koji žive na području Đakovačko-osječke nadbiskupije a jedino što je potrebno jest prijaviti se svome župniku.

Želiš volontirati na SHKM-u?

Na našoj web stranici možeš pronaći “kućicu” na kojoj piše Prijavi se za volontiranje, pored animacijskog videa o volontiranju. Klikom na kućicu i ispunjavanjem svim potrebnih podataka, postaješ volonter SHKM-a i pridružuješ se grupi od gotovo 1500 volontera koliko je potrebno kako bi program u župama i u samom gradu Vukovaru protekao onako kako smo planirali. Volonteri su važan čimbenik u organizaciji ovoga Susreta i zato je jako važno prijaviti se čim prije. Za sve volontere organizirana je duhovna obnova u Đakovu, 25. veljače, s početkom u 9.00 sati u svečanoj dvorani biskupa Mandića na KBF-u u Đakovu. Duhovnu obnovu predvodi pater Ivan Ike Mandurić.

Želiš sudjelovati u natječaju FRAMING HOPE?

Fotografiraj nadu prema pravilima http://shkm2017.com/dokumenti/pravila-natjecaja-i-kategorije i fotografiju/fotografije pošalji na fotoshkm2017@gmail.com, možda baš tvoje fotografije budu izložene u Vukovaru na dan Susreta.

Želiš da svi znaju kako dolaziš na SHKM u Vukovar?

Učitaj svoju fotografiju i upiši citat na ovoj web stranici u kolekciju #jasaM http://shkm2017.com/jasam/new i svaki dan prati kako raste broj prijavljenih mladih.

Sve što vas zanima vezano uz SHKM u Vukovaru možete pročitati i vidjeti na našoj web stranici http://shkm2017.com, na  facebook stranici, instagramu i twitteru, a možete se pretplatiti i na naš youtube kanal i to sve jednim klikom na dnu web stranice.

Preporučeno

Leave a Comment