Ljubiti drugu stranu razgovora

by admin

Iz adventskog dnevnika – 13. dan

Upalite TV, pogledajte na Internetu, u novinama ili poslušajte negdje na kavi – svugdje ćete naletiti na neku raspravu o Crkvi, Isusu, svećenicima… Nažalost, dosta je i negativnih rasprava gdje se pokušava na neki način obezvrijediti nešto vezano uz katoličko, odnosno pokušati dokazati svaka neautentičnost vjernika katolika i pod povečalo staviti sve njihove loše postupke, i sve postojeće ili izmišljene propuste i grijehe Crkve. Onoga tko ljubi Kristovo Tijelo, odnosno Crkvu i dio je te mistične vječne pojave ljubavi, te punine istine, to će jako boljeti. Boljet će i kad vidi kako je jedna duša daleko od Boga kad tako govori, te da Bog bez obzira na govor tog čovjeka, Njega silno ljubi i sve daje od sebe da ga svojom ljubavi zahvati.

 Što mi možemo učiniti? Pokušajmo ne zapasti u osude, ljutnju, napadanje, grijeh… Svakako i stalno trebamo moliti za sve koji u svom životu još nisu spoznali Milosrdnog Gospodina, ali se i trebamo truditi imati ljubavi i ljubiti ljubavlju Kristovom – bez obzira koliko možda teške riječi i neistine se mogle događati.

Samo pod Njegovim nadahnućem moći ćemo u pravi trenutak u sili Duha Svetoga i reći prave stvari, ako nas Gospodin već želi iskoristiti da po nama progovori u nekoj od rasprava. Dajmo svakako sve od sebe u lovu na spas duša i u donošenju istine, no nastojmo da naš lov bude u ljubavi i zaista Kristom potaknut, te Njemu na čast i slavu.

 Znamo što bi Isus sigurno učinio – On bi neprestano odnosno do kraja svakoga ljubio…

 S.D|duhos.com

 

Preporučeno

Leave a Comment