Razmišljaj o jaslicama

by admin

Pokušaj manje razmišljati o kupovini u posljednji čas, namirnicama i ručku, kolačima i darovima za Božić. Svoje misli pokušaj usmjeriti na Isusa u jaslicama.

Što jaslice prikazuju?
Tko je sve tamo i zašto?
Tko dolazi i iz kojeg razloga vidjeti Isusa?
Koje osjećaje u tebi izaziva razmišljanje o svemu tome?
Možeš li zamisliti sebe i svoju obitelj u sličnoj situaciji oskudice, u ovako važnom životnom trenutku? Kako je moglo biti Mariji i Josipu?
Možeš li prihvatiti dar koji jaslice donose?
Imaš li ti kakav dar za Njega?
Klanjaš li se i ti Kralju koji se rodio u jaslicama?

Obrati pozornost na sve misli i osjećaje koje ti dolaze dok razmišljaš o ovom događaju… Prizor jaslica neka ti pomogne da Božić bude proslavljen u tvom srcu, u tvojoj obitelji i u čitavom tvom životu. Ne moraš se prisiljavati na neke osjećaje i misli kojih nema, nego dopusti da se spontano odvija ono što treba u tvojim mislima i tvom srcu. Dok razmišljaš sve više i dublje, tvoje misli neka se počnu pretvarati u molitvu djetetu Isusu… Moli ga za sve ono što ti je važno. Pričaj s Njim, kao s najboljim prijateljem, bez prisile i glume. Ako ti je teško, reci mu to. Ako si sretan, sve zbog čega se raduješ podijeli s Njim i zahvali mu. Dijete Isus neka te pouči kakav/kakva da budeš u odnosu prema svom Nebeskom Ocu.

Razmišljaj o jaslicama. Neka ti to bude najvažnije ovoga Božića – tvoj susret s djetetom Isusom. Neka se Božić rodi u tvom srcu i nastani u tvojoj obitelji.

S.D. | duhos.com

Preporučeno

Leave a Comment