Isus ima vlast

by admin

Piše: Marcela

Zauzmi molitveni stav (ako još nisi otkrio svoj vlastiti, najbolji, isprobavaj!). Budi ponizan, traži da možeš osjetiti Duha Svetoga i razabrati što ti govori. Stišaj svoj duh, odreci se Zloga, pozovi u pomoć Mariju, majku Božju.

Sotona vrlo dobro zna da je čovjek od Boga i da mu je sva sreća u Bogu. Zna i da mu je Bog vrlo naklon, spreman dati čovjeku štogod ga ovaj zatraži (Iv 14,13). Zato nastoji svim silama pobrkati povjerenje između Boga i čovjeka. Najčešće nastupa kao tužitelj, ističe kako ne možeš pred Boga jer si grešan, nedostojan. Sve čini samo da te odvrati od Boga.

Ali čovjek može osjetiti, otkriti Duha Svetog i biti siguran da je to Bog.

Pročitaj Riječ Mk 1, 21-29.

Pusti da te zatekne Isus koji ima vlast i moć učiniti sve da bit TI bio sretan, potpun, radostan, ispunjen.

Moli: Evo me, Isuse! Nisam sreo nikoga kao što si ti. Ni o tebi ne znam puno. Čini mi se da smo još stranci. Molim te, promijeni to. Objavi se. Želim te susresti, želim te čuti, želim da mi govoriš, da me izliječiš, da me oslobodiš….

Konkretno izgovori Isusu svoje potrebe. Niži žeđi svoje i gladovanje dokle god imaš što reći. Zatim, osluhni što On tebi govori….

Ovi tekstovi nemaju nikakvo značenje ako se samo čitaju. Oni su predlošci za kršćansku meditaciju. To je aktivnost, treba se na nju odvažiti i upustiti u avanturu razgovora s Bogom. Ako ti ne uspije od prve, pokušavaj ponovno i ponovno. Bog će ti se objaviti ako si odlučio sresti Ga.

Foto: Tea Pejić – TeiTo

Preporučeno

Leave a Comment