Kako nakon Uskrsa – slaviti Uskrs?

by admin

Uskrs smo dočekali i proslavili. Sada nam slijedi kolotečina svakodnevnih obveza – posao, fakultet, “normala” života… Uskrs kao da je došao i prošao. Trebaš li se tako osjećati? I jesi li Uskrs doživio s vjerom i punim srcem? Što sad imaš očekivati nakon što su “blagdani” prošli?

Trebamo znati da Uskrs nije kratkotrajno raspoloženje ni prolazan događaj. Naime, uskrsnuće Isusa Krista se dogodilo jednom u povijesti no zauvijek je sve promijenilo. Sada dopusti Isusu da mijenja i sve u tvom životu. Ako je Uskrs prošao na kalendaru, neka ne prođe i u tvom srcu.

Pobjeda ljubavi uskrslog Krista svima nam je nada da će dobro uvijek pobijediti, da će svaka nepravda biti pobijeđena i da Bog ima utjehu za svaku patnju čovjeka. To je produbljenje našeg smisla da će ti Bog, ako mu predaš život, osigurati sve što ti treba da bi i tvoje poslanje na ovom svijetu, baš u tvojim životnim okolnostima, imalo smisla i ostvarilo se.

Promisli malo o značenju Uskrsa. Što Uskrs tebi znači? Dopuštaš li da te mijenja i danas?

Možda ne možemo svojim ljudskim sposobnostima pojmiti što znači Uskrs niti objasniti kako se to moglo dogoditi, no intuitivno osjetimo kako to ima duboko i bitno značenje, kako za cijelu ljudsku povijest tako i za naše “male” živote. Zamisli, dogodila se patnja i smrt a onda tako neobjašnjiva pobjeda – sva bol je nestala a konačna pobjeda je ipak otišla u korist života. Dogodilo se uskrsnuće!

Jednako kako je Bog s tolikom ljubavi po Isusu ostvario pobjedu, sada je red na tebi da živiš te plodove Uskrsa. No imaj na umu da imaš tri snage koje rade za tebe: Oca, Sina i Duha Svetoga. A tu su i tvoji zagovornici – brojni sveci kojima možeš također predati molitve po Isusu Kristu, našem Gospodinu.

Uskrs se dogodio i zbog tebe! I Bog želi u tvom životu pobijediti! Ohrabri se zato otkriti radost Uskrsa u svom životu…

“Uskrsli Kriste, hvala Ti na svemu što si za nas učinio.

Znaj da nekada ne razumijem sve što se dogodilo niti mogu pojmiti veličinu tvoje ljubavi. Molim Te da mi pomogneš u mojim spoznajama i u predanju svog života Tebi. Bože, uvećaj mi vjeru i pouzdanje…

U snazi Duha Svetoga, učini me dostojnim Tvoje ljubavi. Daj mi hrabrosti da molim, da volim i radim. Pomozi mi da se ostvarujem u svom životu i da nosim snagu i pobjedu Uskrsa onako kako si mi to namijenio.

Hvala ti, Gospodine, na okolnostima života u koje si me stavio. Želim prihvatiti i sudjelovati u pobjedi života. Molim te zato, Bože, da slavim, živim i svjedočim pobjedu Uskrslog Krista. Amen.”

S.M.

Preporučeno

Leave a Comment